Din 2022 automobilele Volvo vor putea circula cu pilot automat pe autostrăzi

8 Mai 2020, 10:35
Denis Godorozea
Volvo anunţă un sistem de pilot automat sofisticat pentru viitoarele modele, care vor ajunge pe piaţă din 2022. Noul sistem inteligent va putea rula complet automatizat pe autostrăzi. Primele informaţii despre noua tehnologie au fost dezvăluite de suedezi.
Din 2022 Volvo va introduce platforma modulară îmbunătăţită SPA2 — pe aceasta se vor baza viitoarele generaţii de modele medii şi mari din gama suedezilor, iar primul model va fi SUV-ul XC90 de a treia generaţie. Noua platformă a fost dezvoltată pentru motorizări clasice cu motoare termice, motorizări hibride şi 100% electrice, iar o nouă parte componentă a acesteia este şi sistemul de pilot automat nou, capabil să ruleze complet autonom pe autostrăzi.
Sistemul Highway Pilot este dezvoltat în colaborare cu compania americană Luminar şi are la bază un set de lidare speciale, care scanează mediul înconjurător, calculează distanţa şi detectează obstacolele din cale cu ajutorul unui laser inclus.
Potrivit informaţiilor şi imaginilor oficiale, lidarele vor fi integrate în plafonul maşinii. Până la lansarea comercială mai rămân, însă, câţiva ani, timp în care suedezii în colaborare cu americanii vor realiza mai multe teste pentru a exclude orice pericol de accident sau eroare de sistem. Odată cu lansarea comercială, însă, cel mai probabil pachetul Highway Pilot va fi inclus standard inclusiv şi pentru nivelele de echipare incipiente.
0
1,513
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!