Piaţa auto din Europa s-a prăbuşit cu circa 90% cu cele mai mici vânzări din perioada postbelică

5 Mai 2020, 17:53
Denis Godorozea
Luna aprilie s-a încheiat cu rezultate dramatice pentru piaţa auto europeană — atât timp cât ţările UE abia urmează să comunice rezultatele vânzărilor pentru luna precedentă, Franţa, Italia şi Marea Britanie au raportat scăderi a înmatriculărilor cu circa 90%, până la cel mai mic nivel din istoria de după cel de-al Doilea Război Mondial.
Aşadar, francezii au înmatriculat în luna aprilie a acestui an circa 21,000 automobile, în scădere cu 89% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Totuşi, de la începutul anului în Franţa au fost comercializate peste 380 mii automobile, căderea fiind de 48% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. Scăderea vânzărilor în luna aprilie a fost, însă, mult mai dramatică în Marea Britanie, unde timp de o lună au fost înmatriculate doar 4,321 automobile noi, în scădere cu 97% comparativ cu aprilie 2019, acesta fiind cel mai scăzut nivel al vânzărilor din 1946 şi până în prezent. În primele patru luni ale acestui an declinul a fost aproape similar cu cel indicat în Franţa, de 43%, la 430 mii automobile. Cel mai mic rezultat a fost atestat în Italia, unde în luna aprilie au fost comercializate doar circa 2,500 automobile, în scădere cu 98%.
Cel mai probabil scăderea pieţei va continua şi în luna mai, însă de această dată rezultatele generale nu vor fi la fel de dramatice, or începând cu ziua de ieri autorităţile statelor precum Franţa, Italia, Marea Britanie şi Spania au relaxat restricţiile implementate pe fundalul pandemiei de coronavirus Covid-19.
0
2,127
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!