Premieră: noile BMW M5 şi M5 Competition facelift

17 Iunie 2020, 08:39
Denis Godorozea
BMW Seria 5 facelift a debutat în premieră mondială la sfârşitul lunii mai, iar bavarezii au decis să nu-şi facă fanii să aştepte prea mult şi la doar trei săptămâni distanţă prezintă versiunea actualizată a celei mai performante versiuni din serie — M5 şi M5 Competition.
Vizual versiunile de performanţă de top au adaptat modificări similare cu Seria 5 facelift, având grile şi faruri modificate, cu o semnătură LED modificată pentru blocurile optice spate. Originale pentru M5 şi M5 Competition sunt barele de protecţie faţă şi spate, cu inserţii decorative negre-lucioase, splitter frontal şi un difuzor nou integrat în bara de protecţie spate. Pentru versiunile actualizate au fost pregătite câteva seturi noi de jante M de 19 şi 20 ţoli.
Modificările de la bord sunt mai consistente — noile M5 şi M5 Competition au beneficiat standard de ansamblul Live Cockpit şi multimedia iDrive 7, reprezentate de două ecrane generoase de 12.3 inch, unul pentru unstrumentarul de bord digital şi cel de-al doilea pentru sistemul de infotainment. Printre noile funcţii se enumeră şi posibilitatea de a conecta dispozitivele mobile prin interfaţa Apple CarPlay sau Android Auto wireless. Bavarezii raportează şi o listă îmbunătăţită de asistenţi electronici pentru şofer şi sisteme de siguranţă activă.
Mai puţine modificări au intervenit de această dată sub capotă — cele două sedanuri sunt propulsate de unitatea twin-turbo V8 de 4.4 litri, ce livrează 600 CP şi 750 Nm (+25 CP în cazul versiunii Competition). Motorul se cuplează la cutia automată M Steptronic cu 8 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală xDrive, care permite deconectarea completă a punţii faţă pentru aventuri savuroase de drift exclusiv pe puntea spate.
În aceste condiţii BMW M5 poate accelera până la 100 km/h în 3.4 secunde şi până la 200 km/h în 11.1 secunde. BMW M5 Competition execută repriza 0-100 km/h în 3.3 secunde, iar viteza de 200 km/h este cucerită în 10.8 secunde. Vânzările bolizilor actualizaţi vor demara curând în Europa. Preţul de pornire pentru M5 în Germania este de 120,900 euro, pe când Competition porneşte de la 129,900 euro.
0
6,250
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!