(VIDEO) Motor de tanc de 27 litri sub capota unui Ford poliţienesc! Proiect nebun din Suedia

19 Iunie 2020, 12:49
Denis Godorozea
Ford Crown Victoria este o maşină legendară, în special în SUA, or mulţi ani a servit poliţia americană, dar nu este tocmai cel mai popular model pentru tuning. Ei bine, uneori tunerii chiar nu prea au de ales, precum şi tunerul suedez Daniel Werner, care s-a văzut nevoit să opteze pentru un Crown Victoria din motiv că doar sub capota lui ar putea încape un motor... de tanc! De 27 litri!
Este vorba despre motorul Rolls-Royce Meteor, un motor de tanc, V12 cu o capacitate cilindrică de 27 litri, ce poate livra la activ 2,500 CP. Motorul a fost produs între anii 1941 şi 1964 pentru tehnica militară. Bineînţeles, un asemenea monstru ar fi greu de instalat sub capota unui sedan obişnuit, iar din acest motiv s-a şi optat pentru un Crown Victoria, sedan produs pe cadru dur.

Acest Ford a făcut parte din flota maşinilor americane din SUA, iar în 2006 a fost importată în Suedia din California. La final de viaţă acest exemplar Crown Victoria va trăi aventuri pe cum nu le-a mai avut în întreaga sa carieră din poliţie. Motorul de tanc sub capotă e doar începutul — suedezul vrea să-i modifice suspensia cu elemente preluate de la Corvette C4. Concomitent va fi nevoie de modificări la nivel de sistem de injecţie, cu rezervor şi conducte noi, capabile să pompeze 24 litri de combustibil per minut.
Aşa arată un Ford Crown Victoria Police Interceptor american din 2006

Werner nu planifică să participe la curse cu noua sa creaţie. De altfel, aceasta ar fi incontrolabilă pe un circuit şi ineficientă într-o cursă de drag racing. În schimb, acesta vrea să accelereze cu monstrul poreclit Meteor Interceptor viteza de 200 mph, sau 321 km/h. Ei bine, rămâne doar să găsească o transmisie care să facă faţă cuplului imens produs de motor. Doar nu credeţi că cutia standard va face faţă, chiar şi cu modificări aplicate, nu?
0
39,440
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!