Bătălia continuă: Honda Civic Type R bate recordul lui Renault Megane pe circuitul Suzuka

10 Iulie 2020, 11:16
Denis Godorozea
În ciuda pandemiei bătălia în segmentul hot-hatch-urilor rămâne a fi una extrem de fierbinte, iar mărcile continuă să-şi alinte fanii cu noi performanţe pe cele mai renumite trasee de curse. De această dată, Honda a reuşit să devasteze recordul stabilit de concurentul Renault Megane Trophy-R pe circuitul Suzuka, cu sportiva Civic Type R Limited. Astfel, hot-hatch-ul japonez devine cel mai rapid model cu roţi motrice pe puntea faţă pe traseul respectiv.
Recordul anterior stabilit pe Suzuka de Renault Megane RS Trophy-R în luna noiembrie a anului trecut a fost de 2 minute şi 25.454 secunde. Cei de la Honda au reuşit acum, însă, să obţină un timp de 2 minute şi 23.993 secunde, cu o diferenţă la limită, care se datorează în mare parte actualizărilor pregătite de japonezi pentru hot-hatch-ul lor.
De menţionat, că Civic Type R Limited este o versiune mai specială în gama de performanţă Honda — în Europa, de exemplu, japonezii vor comercializa doar 100 astfel de automobile. Comparativ cu un Type R de serie, varianta Limited are o greutate proprie mai mică cu 47 kg, iar inginerii au aplicat modificări şi la nivel de suspensie.
Potrivit japonezilor, recordul stabilit de Renault a fost doborât pe Suzuka încă în luna februarie a acestui an, iar în cursă a participat un prototip de teste Civic Type R Limited. Chiar şi aşa, susţin cei de la Honda, prototipul este identic tehnic cu maşinile care vor ajunge pe piaţă.
0
3,040
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!