Electrificarea franceză în Europa: Renault a vândut peste 300,000 electromobile în 10 ani

27 Iulie 2020, 17:44
Denis Godorozea
Renault are un nou motiv de sărbătoare — constructorul francez raportează livrări de peste 300,000 electromobile în Europa timp de 10 ani. Cel mai popular electromobil din gamă este hatch-ul compact Zoe, care în ultimii ani şi-a triplat vânzările, iar rezultatele din prima jumătate a acestui an sunt şi mai promiţătoare, or pentru acest model au optat peste 37,000 cumpărători europeni.
Deşi nu au chiar cea mai diversificată ofertă în segment, francezii şi divizia lor ZE atrag cumpărătorii prin preţurile accesibile. Rezultatul de 300,000 unităţi livrate timp de 10 ani va fi îmbunătăţit în scurt timp, iar asta pentru că Zoe, principalul motor în segmentul electromobilelor al celor de la Renault, a înregistrat un rezultat egal cu 10% din această cantitate în doar primele 6 luni ale acestui an. Totodată, rezultatul vânzărilor pentru modelul Zoe în perioada ianuarie-iulie 2020 este cu 50% mai bun decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar şi în ciuda crizei pandemice provocate de Covid-19.
Per total gama Renault ZE este compusă în prezent din 5 modele electrice, printre care 3 utilitare. Divizia a însumat vânzări totale în prima jumătate a acestui de 42,000 vehicule electrice în Europa, ceea ce constituie o creştere de circa 38% comparativ cu anul trecut.
0
1,347
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!