Cel mai X dintre SUV-urile BMW: bavarezii dezvăluie motorizările electrice ale versiunii de serie iNEXT

26 August 2020, 11:34
Denis Godorozea
BMW a dezvăluit informaţii noi despre viitorul SUV 100% electric derivat din conceptul spectaculos iNEXT — constructorul a relatat despre motorizările care vor fi disponibile pentru noul model, dar a mai dezvăluit şi enumirea acestuia.
Aşadar, varianta de serie BMW iNEXT se va inspira mult de la conceptul prezentat mai devreme, având o siluetă, caracteristici şi interior asemănător. Versiunea de serie se va numi iX, deci acesta va fi, probabil, cel mai X SUV din gama bavarezilor. Putem anticipa capacităţi ceva mai bune pe teren accidentat?
Iniţial BMW iX va oferi o gamă formată din 3 motorizări. Varianta de bază va avea la activ 308 CP, cea de mijloc va oferi 522 CP, pe când cea de top va uimi cu o putere totală de peste 610 CP. Deocamdată nu se cunoaşte ce baterii va avea noul SUV electric, însă bavarezii au promis anterior autonomie de circa 600 km. Astfel, dacă e să ţinem cont că proaspătul iX3 cu baterie de 74 kWh oferă 460 km, aşteptăm baterii cu capacitate de circa 100 kWh în cazul iX.
BMW iX va fi prezentat în următoarele luni, urmând să ajungă în producţia de serie pe parcursul anului viitor. Ca şi dimensiuni BMW iX se va situa pe o treaptă între actualele X3 şi X5. SUV-ul va fi primul model din gamă cu sistem de pilot automat de nivelul III.
0
1,088
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!