Premieră: Jaguar F-PACE facelift aduce noutăţi tehnice demne de o nouă generaţie

16 Septembrie 2020, 15:02
Ilie Toma
Jaguar F-PACE, cel mai mare SUV în gama Jaguar, a ajuns acum la un facelift de mijloc de carieră. Doar că, în acest caz vorbim de un facelift cu modificări tehnice atât de ample, încât acestea ar fi demne de o schimbare de generaţie.
La exterior britanicii nu s-au limitat doar la mici actualizări ale unor detalii minore, cum se întâmplă adesea la facelift-uri, ci au modificat consistent şi alte piese de caroserie, precum capota, schimbând astfel un pic şi silueta generală a maşinii. Despe blocuri optice sau bare de protecţie e de prisos să mai vorbim, evident că şi acestea au fost complet modificate.
Interiorul a fost şi mai radical modificat, cu un nou design al planşei de bord şi al tunelului central, iar pe consolă a apărut un display uriaş high-tech, în stilul modelelor Tesla. S-a modificat şi designul volanului, dar şi al levierului cutiei de viteze.
Vă spuneam de modificări tehnice majore, iar lista lor este uriaşă. Ele cuprind şi o nouă versiune plug-in hybrid, şi noi motoare diesel şi pe benzină, dar şi aplicarea tehnologiei mild-hybrid pe motoarele convenţionale.
La capitolul diesel, vor exista motoare de 2.0 litri, cu puteri cuprinse între 163 şi 204 CP, dar şi un motor de 3.0 litri, cu 6 cilindri, ce livrează 300 CP.
Pe benzină, există un motor de 2.0 litri şi 250 CP, dar şi unul de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, cu supercharger electric şi turbină, care va dezvolta 400 CP. Cu acest motor, F-PACE va putea prinde 60 mph în numai 5.1 secunde!
În fine, noua motorizare plug-in hybrid e oarecum similară cu ceea ce a fost disponibil până acum pentru Range Rover Sport. Avem o combinaţie de motor pe benzină, turbo, de 2.0 litri, şi un electromotor, care livrează împreună un total de 404 CP. Maşina are o baterie de 17.1 kWh şi are o autonomie pur electrică de 53 km, după care, fireşte, se comportă ca un hibrid tradiţional.
0
1,348
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!