Premieră: Rolls-Royce Ghost EWB, limuzina cu ampatament mărit, tot mai aproape de Phantom

24 Septembrie 2020, 13:02
Denis Godorozea
La câteva zile de la debutul mondial al noii generaţii Rolls-Royce Ghost, britanicii prezintă noua interpretare a limuzinei, una mai luxoasă, EWB. După cum sugerează şi denumirea Extended WheelBase, aceasta vine cu un ampatament mărit şi se apropie şi mai mult de Phantom. Deci, posesorii vor fi răsfăţaţi de luxul suprem şi spaţiu mai mult decât suficient pe cel de-al doilea rând de scaune.
Ghost EWB are în lungime 5,716 mm, ampatamentul constituind acum 3,465 mm, cu 170 mm mai mult decât în cazul versiunii standard. Astfel, Ghost EWB se apropie mult de versiunea cu ampatament standard a lui Phantom, care măsoară 5,762 mm în lungime şi, respectiv, 3,552 mm între cele două punţi. Astfel, britanicii sugerează că după Phantom, Ghost EWB are cel mai mult spaţiu rezervat pentru pasageri la bord din întreaga gamă Rolls-Royce.
Afară de spaţiul adiţional, pasagerii celor două locuri din spate vor fi răsfăţaţi de scaunele Serenity, cu multiple posibilităţi de ajustare, cu spătar ce poate fi înclinat la un grad similar cu scaunele confortabile din avioanele private deţinute de milionari.
Scaunele sunt separate de o cotieră generoasă, cu spaţii de depozitare şi comenzi integrate, iar mai sus se află un frigider cu două regimuri de funcţionare, în funcţie de şampania depozitată acolo — acesta poate răcori băuturile până la 6 sau 11 grade Celsius, în funcţie de tipul şampaniei alese. Pe lângă cele menţionate, clienţii vor avea la dispoziţie un portofoliu şi mai diversificat de tipuri de tapiserie şi inserţii, dar şi nuanţe, bineînţeles.
Toate sistemele de siguranţă şi tehnologii de ultimă generaţie, precum sisteme multimedia performante şi conectivităţi cu gadget-urile sunt incluse standard, indiferent de nivelul de echipare. Dar precum şi în cazul lui Ghost standard, dacă putem numi astfel o limuzină cu emblema Rolls-Royce, are un design interior clasic, toate tehnologiile fiind ascunse la interiorul bordului ca să nu deranjeze ocupanţii şi să nu intervină în stilul general.
Tehnic EWB nu se distinge prea mult de Ghost-ul prezentat mai devreme. Standard limuzina are inclusă suspensia adaptivă Planar, iar sub capotă s-a situat acelaşi benzinar V12 de 6.75 litri, ce dezvoltă 571 CP şi 850 Nm. Până şi caracteristicile dinamice declarate sunt identice pentru cele două versiuni de ampatament — 4.8 secunde până la 100 km/h şi viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.
0
1,397
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!