Călătorii cu maşini autonome: Waymo lansează servicii de taxi cu pilot automat pentru toţi doritorii

12 Octombrie 2020, 16:51
Denis Godorozea
Viitorul a venit în unele oraşe americane — compania Waymo, deţinută de gigantul Google, anunţă lansarea serviciului de ride-hailing (sau taxi) cu maşinile sale autonome. Acum toţi doritorii vor putea solicita o călătorie cu maşinile Waymo dotate cu pilot 100% automat, deci la bord va lipsi şoferul! Astfel, aceasta este o nouă etapă în dezvoltarea sistemului de pilot automat complet autonom, obiectiv propus de Waymo acum câţiva ani.
Primele automobile autonome Waymo au ajuns pe drumurile publice din SUA în 2017, însă de atunci acestea operau fie cu şoferi la bord, fie nu erau disponibile publicului. Acum, însă, în cadrul noii etape de teste, cei de la Waymo au decis să ofere servicii de ride-hailing pentru toţi doritorii, or se pare că sistemul poate funcţiona independent şi să transporte în siguranţă pasagerii.
Ca şi anterior, automobilele Waymo (predominant monovolume Chrysler Pacifica) vor putea circula doar pe anumite trasee, agreate de autorităţi, limitate la doar câteva sute de kilometri cumulativ, prin oraşe precum Phoenix, Tempe, Chandler. Pe alte trasee maşinile vor circula în mod autonom, dar obligatoriu cu un inginer la bord, în postură de şofer, care să preia controlul volanului în caz de necesitate.
0
1,580
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!