Premieră: Subaru Impreza primeşte o versiune hibridă pe baza motorului boxer

9 Octombrie 2020, 13:41
Denis Godorozea
Subaru diversifică oferta în gama actualei generaţii Impreza cu o versiune nouă, e-Boxer. Este vorba despre un sistem de propulsie hibrid clasic, pe baza motorului boxer, aspirat natural. Motorizarea respectivă este disponibilă în prezent şi pe modelele XV şi Forester, iar în cazul Impreza va fi disponibilă doar în tandem cu sistemul de tracţiune integrală.
Unitatea e-Boxer combină propulsorul de 2.0 litri, aspirat natural, ce dezvoltă 145 CP, cu un motor electric, integrat în cutia cu variaţie continuă, ce oferă un surplus de 14 CP şi 65 Nm. Modelul mizează pe o baterie de doar 4.8 Ah, iar astfel nu va oferi posibilitatea de rulare în regim electric. În schimb, constructorul promite un nivel redus de emisii şi eficienţă îmbunătăţită. Totodată, motorul electric va asista benzinarul în primele clipe de acceleraţie, iar în tandem cu sistemul de tracţiune integrală aceste hatch-uri vor fi şi mai agile. Printre alte bonusuri aduse de versiunea hibridă se enumeră şi garda la sol mărită cu 5 mm în raport cu versiunile existente.
O altă noutate, probabil mai importantă pentru fani, este apariţia versiunii STI Sport. Aceasta şi-a făcut apariţia anterior pe alte modele din gamă, iar în cazul Impreza va fi cea mai scumpă şi cea mai dotată. Ei bine, nu este vorba despre o versiune de performanţă, precum ne-a obişnuit Subaru cu STI-urile clasice, or sub capota acestor maşini se va situa boxer-ul de 2.0 litri, ce oferă la activ 154 CP şi se cuplează la cutia cu variaţie continuă. Fireşte, tracţiunea integrală este inclusă, iar amortizoarele faţă adaptive vor îmbunătăţi manevrabilitatea şi vor spori plăcerea din condus.
Pe exterior STI Sport vor putea fi distinse datorită jantelor originale de 18 ţoli şi inserţiile decorative de culoare neagră-lucioasă. Interiorul este ornamentat cu tapiserie bicoloră şi accente contrastante de culoare roşie şi inscripţii STI. Iniţial noile versiuni vor fi disponibile doar în Japonia, unde cumpărătorii vor avea opţiunea să aleagă un sistem de tracţiune cu doar două roţi motrice. Preţurile pe piaţa internă pornesc de la 24,000 dolari americani pentru hibrida e-Boxer şi de la 25,500 dolari pentru STI Sport.
0
1,349
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!