Land Rover vrea să interzică vânzările SUV-urilor Volkswagen Group în America de Nord

24 Noiembrie 2020, 12:54
Denis Godorozea
Land Rover atacă în instanţă Grupul Volkswagen, solicitând autorităţilor americane să interzică vânzările SUV-urilor produse în cadrul concernului german. Este vorba despre brandurile Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley şi Lamborghini — britanicii sugerează că constructorii utilizează o copie neautorizată a sistemului lor Terrain Response.
Istoria sistemului Terrain Response a început în 2004, când Land Rover lansa cea de-a treia generaţie Discovery. Sistemul are menirea de a adapta automatizat modurile de funcţionare ale sistemului de propulsie, transmisiei şi suspensiei în funcţie de tipul şi calitatea drumului parcurs — tot ce are de făcut şoferul este să selecteze modul de rulare dorit. Între timp, însă, sisteme similare de selectare a regimului de condus în funcţie de tipul drumului au apărut şi la rivali, iar acum britanicii susţin că cei de la Volkswagen utilizează o tehnologie similară, asupra căreia Jaguar Land Rover deţine brevete.
Volkswagen Group nu a comentat deocamdată atacul celor de la Jaguar Land Rover, dar rămâne a fi un mister de ce britanicii au decis să-şi apere drepturile de autor abia acum, când marea majoritate de constructori de SUV-uri oferă sisteme similare pe modelele lor. Potrivit presei occidentale, astfel britanicii vor să elimine din joc, cel puţin pe piaţa americană, rivalii principali, or brandurile din portofoliul germanilor oferă o gamă variată de SUV-uri de tot soiul, în diverse segmente de dimensiuni şi preţ. Mai mult de atât, asemenea cereri în instanţe au fost adresate pe parcursul ultimelor luni de mai mulţi constructori, cu câştig de cauză. De exemplu, FIAT-Chrysler Automobiles a reuşit să obţină interdicţia de comercializare a offroader-ului Mahindra Roxor în SUA, care are un design asemănător cu Jeep-urile clasice. Mai nou, francezii de la Citroen au obţinut eliminarea brandului Polestar de pe piaţa franceză din cauza asemănărilor la nivel de emblemă.
0
2,556
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!