Nu lăsaţi elanii să vă lingă maşinile! Indicatoare rutiere neobişnuite au apărut în Canada

19 Noiembrie 2020, 14:12
Denis Godorozea
În Canada au apărut indicatoare de avertizare mai puţin obişnuite. Acestea atenţionează şoferii să nu contacteze cu elanii sălbatici, însă nu în scopul protejării şoferilor sau pietonilor, ci pentru a proteja animalele, care pe timp de iarnă sunt supuse unui risc major din cauza activităţii zilnice umane.
Noul indicator solicită şoferilor să fie atenţi la automobilele personale şi să nu lase elanii să lingă, la propriu, caroseria maşinii când aceasta staţionează. Nu că animalele ar putea deteriora stratul de vopsea, dar pentru că s-ar putea intoxica. Potrivit presei locale, elanii sunt mari amatori de săruri, iar de la o vreme încoace animalele au sesizat că sărurile se depun în cantităţi mari pe caroseriile automobilelor, asta pentru că autorităţile utilizează soluţii pe bază de sare în procesul de deszăpezire a drumurilor.
Dar compoziţia chimică a soluţiilor contra zăpezii pe bază de sare este dăunătoare sau chiar mortală pentru elani. Astfel, autorităţile atenţionează şoferii să nu parcheze în locuri apropiate de păduri şi să monitorizeze automobilul ca să nu permită elanilor să "savureze" depunerile de pe caroserie. Fireşte, ţinând cont de dimensiunile animalului, pentru a evita traumatisme, este contraindicat contactul cu elanii, dar aceştia pot fi alungaţi prin activarea alarmei maşinii.
0
1,498
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!