S-au răzgândit să falimenteze: gigantul de chirie auto Hertz vrea să-şi modernizeze flota de maşini

11 Noiembrie 2020, 10:07
Denis Godorozea
Una dintre cele mai mari şi renumite companii de chirie auto planifică să revină pe piaţă după falimentul anunţat mai devreme. Hertz a suferit pierderi enorme din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus şi a ajuns în insolvabilitate, fără posibilitatea de plată. Astfel, compania a anunţat ulterior că intră în proces de faliment şi urmează să-şi vândă activele, inclusiv întreaga flotă de automobile. Dar se pare că conducerea Hertz s-a răzgândit.
Acum americanii au anunţat că planifică să-şi reînnoiască flota de automobile — Hertz a reuşit să obţină un împrumut în valoare de 1.65 miliarde dolari americani luna precedentă, iar ulterior urmează să mai obţină câteva credite, valoarea cumulativă a cărora constituind 4 miliarde dolari. Respectiv, suma obţinută iniţial a fost utilizată pentru încheierea procesului de faliment, cel mai probabil pentru a acoperi datoriile în faţa creditorior, iar cea de-a doua jumătate va fi utilizată pentru achiziţia unui parc nou de automobile.
Amintim că procesul de faliment Hertz a pornit în primăvara acestui an, atunci când compania anunţa scoaterea în vânzare a circa jumătate de milion de automobile din flota sa. Dar chiar şi aşa, parcul Hertz enumera aproape 320 mii automobile. Deocamdată nu se cunoaşte câte automobile noi se planifică spre achiziţie în viitorul apropiat.
0
3,421
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!