Electromobilul Hyundai va transporta copiii în spitale, monitorizând starea emoţională a acestora

15 Decembrie 2020, 10:47
Denis Godorozea
Cel mai compact electromobil Hyundai, inspirat de conceptul 45, ce ulterior va debuta în formă de hatchback compact cu design retro în gama brandului Ioniq, va fi utilizat în spitale din întreaga lume pentru a distra micuţii internaţi pentru tratament. Prima maşinuţă electrică a fost livrată într-un spital din Barcelona, iar coreenii au dezvăluit informaţii despre substratul tehnic adaptat pentru această misiune.
Electromobilul este menit să reducă stresul puştilor internaţi în instituţii spitaliceşti şi va transporta copiii între saloane şi laboratoare de tratament. Maşinuţa este echipată cu sistemul adaptiv cu inteligenţă artificială EAVC, dezvoltat în comun cu specialiştii din cadrul Massachusetts Institute of Technology din SUA. Sistemul monitorizează şi se adaptează la starea emoţională a micuţilor, fiind capabil să înregistreze ritmul lor cardiac, ritmul respiraţiei, ba chiar şi expresiile faciale.
În baza acestor date, sistemul adaptează viteza, sunetele generate, modul de funcţionare a sistemului de climatizare, culorile luminilor decorative şi aromaterapia. Mai mult ca atât, pentru a înveseli copii maşina mai este echipată cu un generator de baloane de săpun, iar în cazuri mai emoţionante, centura de siguranţă va porni un masaj relaxant.
Potrivit autorilor proiectului, cele mai stresante pentru micuţi sunt clipele în drum spre preluarea tratamentului sau colectarea analizelor. Respectiv, maşina este menită să îmbunătăţească starea lor emoţională până la întâlnirea cu medicii. Tehnologiile incluse la bordul electromobilului compact vor oferi informaţii importante despre starea emoţională a copilului medicilor. Ulterior coreenii planifică să includă sisteme de tipul EAVC şi pe automobilele de serie.
0
1,054
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!