Începe cu asul: startup-ul Alpha prezintă un electromobil retro, ce va sta la baza unor utilitare în viitor

23 Decembrie 2020, 10:46
Denis Godorozea
Un nou startup electric îşi face apariţia în lumea auto. Este vorba despre compania Alpha Motor Corporation, originară din California, care a prezentat noua sa platformă modulară, dedicată unui segment imens de electromobile — de la coupe-uri compacte până la camioane, toate cu design retro futurist. Primul electromobil va fi numit Ace, un coupe cu design de muscle car clasic, inspirat din şcoala americană din anii 1970-1980.
Primele informaţii oficiale despre noua companie din California au apărut acum abia o lună, dar cert este că cercetările şi primele proiecte au demarat ceva mai devreme. Asta pentru că în momentul premierei Alpha Ace, compania americană anunţă că a elaborat o proprie platformă modulară, numită AMP (Automobile Modular Platform) care în viitor va sta la baza celor mai multe modele electrice din gama Alpha. Deci, reţeta de optimizare a costurilor de dezvoltare a fost ochită la granzii industriei auto — o platformă ce-şi poate modifica dimensiunile şi unele componente, pentru toate modelele din gamă.
Primul membru al familiei AMP de la Alpha este coupe-ul electric cu design de muscle car, numit Ace. Acesta se inspiră de la generaţiile precedente Chevrolet Camaro, aparent, dar se poate lăuda cu echipamente tehnologizate. În lungime electromobilul măsoară 4,180 mm, iar în habitaclu se pot adăposti 4 persoane. Pe interior electromobilul a beneficiat de o planşă de bord pătrăţoasă şi minimalistă, funcţiile de bază fiind concentrate în ecranul de tip tabletă a sistemului multimedia.
Standard Alpha Ace este echipat cu un singur motor electric, ce pune în mişcare roţile punţii faţă. Caracteristicile tehnice nu au fost dezvăluite la moment, dar constructorul promite că electromobilul va putea accelera până la 60 mph (97 km/h) în 6 secunde. Bateria poate asigura o autonomie de până la 400 km, dar nu se comunică dacă acest parcurs va fi caracteristic versiunilor de bază sau celor de top. De altfel, nu a fost anunţată nici capacitatea bateriilor, dar cu siguranţă americanii vor oferi o varietate mare de versiuni datorită posibilităţilor de transformare a platformei.
Ei bine, Ace va fi doar primul model din gama noului constructor american. Pe viitor, însă, cei de la Alpha au planuri măreţe, sugerând că activitatea lor de bază va ţine de producţia vehiculelor utilitare de diverse dimensiuni, 100% electrice, care vor prelua platforma AMP. Primul model comercial, numit Icon, va debuta în 2021, iar producţia de serie urmează să se lanseze în 2023. Cât ţine de Ace, americanii au dat startul comenzilor preliminare pentru primul lor model electric, dar nu au dezvăluit deocamdată preţul de pornire şi nu au specificat termenii startului producţiei.
1
1,325
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!