Lada publică primele imagini oficiale cu Niva facelift! Şi totuşi, s-au inspirat de la Toyota RAV4?

21 Decembrie 2020, 11:54
Denis Godorozea
După o serie de poze "spion", Lada publică primele imagini oficiale cu versiunea actualizată a offroader-ului Niva. Modelul a revenit de curând în gama constructorului rusesc, după ce americanii de la Chevrolet au renunţat în totalitate la proiectul respectiv, iar cei de la Lada au dispus lansarea primului facelift amplu, iar asta chiar dacă de la prima lansare a modelului au trecut aproape două decenii.
Lada Niva facelift, imagine oficială

Astfel, imaginile neoficiale publicate în mediul online au fost adevărate, iar noua Niva facelift pare să se inspire mult de la actuala generaţie Toyota RAV4 în special în versiunea Off-Road, ce vine cu un decor exterior specific cu elemente de protecţie din plastic nevopsit, inclusiv pe aripi. Tot în această versiune offroader-ul rusesc are o tobă de admisie ataşată de montantul faţă-stânga.
Chevrolet Niva Concept, 2014

Ei bine, asemănările cu RAV4 nu mai sunt atât de evidente dacă e să ne amintim de Niva Concept, prototip pregătit de GM-AvtoVAZ în 2014, ce venea să prefaţeze metamorfozele stilistice pentru varianta de serie Niva, dar aşa şi nu au ajuns să fie implementate. Între timp, acele modificări estetice au fost adaptate niţel la actualul limbaj stilistic Lada.
Lada Niva facelift, imagine spion

Partea frontală a noii Niva este dominată de o placă masivă din plastic negru, ce uneşte într-un corp calandrul şi bara de protecţie. Se pare că elementul va rămâne nevopsit chiar şi în versiunile de top. Actualizările rezervate posteriorului nu sunt la fel de revoluţionare, însă aici ruşii au pregătit blocuri optice noi cu lumini LED integrate.
Lada Niva facelift, imagine oficială

Deocamdată nu se anunţă prea multe informaţii despre substratul tehnic, cel mai probabil Lada Niva va păstra vechiul motor. În schimb, constructorul promite îmbunătăţiri la nivel de izolare fonică, sistem audio, sistem de climatizare şi transmisia cu tracţiune integrală permanentă. Producţia noii Lada Niva facelift a demarat la uzina ruşilor din Toliatti.
1
3,806
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!