Mazda a reluat producţia pieselor de schimb pentru legendara RX-7

21 Decembrie 2020, 16:15
Denis Godorozea
Mazda anunţă reluarea producţiei pieselor şi componentelor originale pentru legendara RX-7 de a doua şi a treia generaţie. Posesorii acestor sportive vor putea beneficia acum de elemente de schimb noi, produse de Mazda, iar portofoliul pieselor reproduse la ora acutală enumeră nu mai puţin de 91 componente.
În cadrul proiectului Mazda Classic, japonezii vor produce piese de schimb originale pentru modelele RX-7 FC şi FD, produse între 1985 — 1992 şi, respectiv, între 1991 — 2002. Ambele sportive aveau sub capotă benzinarul rotativ de 1.3 litri, ce în funcţie de versiune livra de la 150 la 200 CP. În cadrul celei de-a treia generaţie japonezii au reuşit să stoarcă din unitatea respectivă până la 280 CP. În dependenţă de an şi versiunea aleasă, motorul se cupla standard fie la cutia manuală cu 5 trepte, fie la cutia automată cu 4 trepte.
Deocamdată Mazda a dat startul producţiei a 30 componente pentru a doua generaţie şi 60 componente pentru cea de-a treia RX-7. Prioritară a fost producţia componentelor supuse celui mai mare grad de uzură, însă ulterior japonezii planifică să completeze lista de componente. Concomitent Mazda promită să ofere aceste componente şi pe alte pieţe, or la etapa iniţială programul Mazda Classic pentru RX-7 este disponibil doar în Japonia, acolo unde au fost comercializate peste 24 mii sportive de cele două generaţii. Amintim că un program similar a fost lansat de Mazda pentru generaţiile precedente MX-5, iar oferta enumeră acum peste 1,100 piese disponibile.
0
1,411
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!