Mercedes-Benz prezintă primele imagini cu nava amiral electrică EQS şi promite autonomie de 700 km

21 Decembrie 2020, 13:17
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a dezvăluit noi informaţii şi imagini oficiale cu viitoarea navă amiral EQS, una dintre cele mai aşteptate premiere electrice din cele planificate de constructorul din Stuttgart pentru anul viitor. Germanii au deconspirat aproape în totalitate fascia frontală a electromobilului, a relatat despre autonomia planificată şi tehnologiile noi care vor debuta în premieră cu EQS.
În partea din faţă Mercedes-Benz EQS va avea semnături LED orizontale pentru luminile de zi pe întreaga suprafaţă a fasciei frontale, inclusiv pe calandrul decorativ, dominat de emblema constructorului german. Electromobilul va avea o siluetă atletică de coupe cu patru uşi, aşa cum au şi promis germanii anterior, iar asta va fi prima navă amiral cu o asemenea concepţie.
Mercedes-Benz nu a dezvăluit informaţii despre motorizările viitoarei versiuni de serie, dar putem anticipa că acestea nu se vor distinge mult de cele anunţate pentru conceptul Vision EQS. Asta înseamnă, că în interpretările de mijloc electromobilul va fi echipat cu două motoare electrice ce vor oferi cumulativ un total de 476 CP, în această ipostază fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în 4.5 secunde. Vor exista, fireşte, versiuni şi mai puternice, semnate de Mercedes-AMG. Germanii nu au comunicat capacitatea bateriilor, dar au promis că în versiunile de top electromobilul va putea parcurge 700 km, ba chiar mai mult de atât. Se pare că germanii ţintesc să stabilească un record în segment.
O altă tehnologie de ultimă generaţie va fi filtrul HEPA, care să purifice aerul ajuns în habitaclu din exterior. Acest filtru poate curăţa chiar şi particulele din clasa PM 2.5, ceea ce înseamnă că la bord nu vor putea pătrunde careva particule sau substanţe nocive din exterior, iar aerul din habitaclu va fi comparabil cu cel din sala de operaţie!
Nu în ultimul rând, Mercedes-Benz promite un sistem multimedia avansat cu inteligenţă artificială. Sistemul va oferi multiple posibilităţi de personalizare şi conectare, fiind disponibile actualizări de soft prin conexiuni internet. Cel mai probabil, va fi inclus şi un market de aplicaţii disponibile contra cost adiţional sau pe bază de abonament.
0
1,587
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!