Noua Pagani Huayra Tricolore este cea mai puternică versiune a hypercar-ului actual italian

18 Decembrie 2020, 14:41
Denis Godorozea
Pagani prezintă noua ediţie exclusivă pentru hypercar-ul Huayra, numită Tricolore. Aceasta vine să marcheze 60 de ani de la înfiinţarea diviziei italiene de zbor acrobatic Frecce Tricolori şi promite a fi printre cele mai exclusive, dar şi scumpe versiuni create vreodată pe baza Huayra. În aceste condiţii, constructorul italian a dispus şi perfecţionarea sistemului de propulsie pentru a obţine performanţe îmbunătăţite.
În materie de design, noul Huayra Tricolore aminteşte de bolidul Zonda Tricolore, lansat acum exact un deceniu cu scopul de a marca 50 de ani de istorie Frecce Tricolori. Maşina este ornamentată cu aplicaţii în culorile drapelului italian şi decoraţiuni distinctive la bord, ochite la aeronava Aermacchi MB-339, utilizată de divizia de zbor acrobatic. Elementele aerodinamice exterioare au fost supuse, de asemene, unor modificări, precum la nivelul splitter-ului frontal şi incizii de aer mai generoase, dar şi un difuzor mai agresiv integrat la posterior. Inginerii şi designerii au dispus schimbarea eleronului posterior, iar toate elementele sunt realizate din fibră de carbon.
Pagani Huayra Tricolore optează pentru benzinarul biturbo V12 de 6.0 litri, livrat de Mercedes-Benz. În noua ipostază unitatea livrează 840 CP şi un cuplu maxim monstruos de 1,100 Nm. Resursele sunt gestionate de o cutie secvenţială cu 7 trepte. Italienii nu au dezvăluit performanţele hypercar-ului, dar au relatat că acesta va fi produs în doar 3 unităţi. Preţul pentru o asemenea jucărie exclusivă este pe măsură — cel puţin 5.5 milioane euro, iar asta fără taxe!
0
1,318
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!