Pensionarul care, la 80 de ani, tocmai şi-a cumpărat cel de-al 80-lea Porsche

14 Decembrie 2020, 20:36
Ilie Toma
Cum ai vrea să-ţi trăieşti tu perioada când te vei şti drept pensionar? Cu siguranţă povestea acestui austriac, în vârstă de 80 de ani, e una pe care şi-ar dori-o oricine!
Îi spune Ottokar Jacobs şi tocmai şi-a primit livrarea celui de-al 80-lea Porsche din viaţa sa. E un Porsche 718 Spyder albastru. A ales să-şi ridice singur maşina de la uzina Porsche din Zuffenhausen sau, mai bine zis, de la muzeul Porsche şi zona specială de livrări de alături. Nu e prima dată când a venit el după maşină — a făcut-o ori de câte ori a putut, mai ales la ultimele sale livrări. Primul său Porsche, pe care l-a ridicat de aici, a fost un 911 Carrera 3.0, iar în calendar era anul 1977! Azi, după 43 de ani, Ottokar a venit cu aceeaşi plăcere şi pasiune să-şi ridice cel de-al 80-lea Porsche al său.
Cu această ocazie, întreaga echipă a celor de la Porsche s-a gândit să-i ofere un moment special. Lui Ottokar i s-a permis să aplice chiar el emblema Porsche pe maşina sa, în interiorul uzinei, fiind unul din foarte puţinii clienţi din lume care au avut şansa să facă asta vreodată. Apoi Ottokar a fost întâlnit de marele şef de la Porsche, preşedintele consiliului de directori, Wolfgang Porsche, care l-a felicitat personal pe octogenarul pasionat de sportivele Porsche.
Pasiunea lui Ottokar pentru Porsche a început acum aproape 50 de ani, pe un circuit de cursă, când observase că modelele Porsche îl devansau constant pe el, care conducea un alt automobil pe atunci. Din acel moment a început a strânge bani pentru primul său Porsche, care a fost un 911 E de culoare galbenă. Ăsta a fost startul unei poveşti de dragoste pe viaţă.
Ottokar a deţinut pe parcursul vieţii, până azi, 80 de exemplare Porsche, 9 dintre ele fiind diverse versiuni Carrera. Azi are 38 de exemplare Porsche în proprietate. Cum zice chiar Ottokar, „azi aş putea conduce câte un Porsche în fiecare zi a lunii, iar în zilele de week-end aş putea să conduc câte două!” Asta da, viaţă de pensionar!
Ottokar a rămas fidel şi pasiunii sale pentru motorsport, deţinând câteva exemplare legendare Porche de curse — un 917, un 910 cu un motor rar de 8 cilindri, un 956, un 964 Cup şi chiar un 904 cu motor Fuhrmann original. Cu Porsche 917 el participă cu regularitate în tot soiul de evenimente motorsport.
Austriacul născut la Viena şi-a construit un edificiu aparte pentru colecţia sa de Porsche-uri, edificiu pe care-l numeşte „sufrageria”. El şi-a decorat sufrageria cu diverse trofee, afişe, suvenire din întreaga sa istorie alături de maşinile sale şi a creat chiar şi un mic magazinaş de suvenire alături.
În imensa sufragerie stau parcate maşinile sport şi cele cu care el iese mai rar. În garajul de alături stau cele pe care le foloseşte foarte des, printre ele numărându-se un 911 R, un 911 Speedster din generaţia 991 şi două Boxtere Spyder din ultimele două generaţii.
Zice că-i place foarte mult să petreacă timp acasă, în sufrageria sa motorizată, printre exemplare Porsche, fiecare dintre care îi aminteşte de lucruri frumoase din viaţă şi-l inspiră.
Dar şi mai mult preferă să fie la volanul exemplarelor sale Porsche, să le alerge din plin! Pentru că, deşi are 80 de ani, se simte mai tânăr ca niciodată în suflet. Şi promite că cel de-al 80-lea Porsche al său, cumpărat acum, nu va fi ultimul! Poate ajunge şi la 100 de maşini şi 100 de ani, cine ştie?
0
19,673
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!