Sub 10 litri? Care este consumul anunţat de Ford pentru imensul F-150 Hybrid?

16 Decembrie 2020, 17:28
Denis Godorozea
Săptămâna aceasta în America de Nord va marca debutul comercial noua generaţie Ford F-150. Cel mai de succes pick-up din lume a fost prezentat în luna iunie a acestui an, când constructorul american a anunţat şi o versiune hibridă clasică de top, ce are un benzinar V6 de 3.5 litri sub capotă. Acum, aproape de lansarea oficială, americanii au dezvăluit şi consumul mediu al acestei versiuni — se pare că varianta hibridă poate uimi nu doar cu performanţele sale.
Motorizarea hibridă are la bază benzinarul turbo V6 PowerBoost de 3.5 litri. Sistemul generează un total de 436 CP şi un cuplu imens de 773 Nm. Dar în acest caz este vorba de o motorizare hibridă clasică, care nu poate fi încărcată de la surse externe şi, respectiv, include o baterie cu o capacitate de doar 1.5 kWh. O asemenea ecuaţie nu promite autonomii impresionante în regim electric, fireşte, or americanii nici nu au dezvăluit asemenea cifre. În schimb, pick-up-ul poate tracta greutăţi de până la 962 kg în benă, dar şi remorci cu greutate de până la 5,761 kg.
Dar consumul declarat de combustibil este ceea ce uimeşte la fel de mult, precum performanţele motorizării respective. Aşadar, în configuraţia 4x2 cu roţi motrice spate pick-up-ul promite o autonomie maximă de 750 mile, sau 1,207 km până la epuizarea completă a rezervorului de combustibil. Un F-150 hibrid cu tracţiune integrală va parcurge până la 1,127 km. Varianta 4x2 promite un consum mediu în regim mixt de doar 9.4 litri, iar pe autostradă va consuma doar circa 9.1 litri. Un consum mai mare, dar tot sub 10 litri, promite varianta 4x4, de aproximativ 9.8 litri în regim de rulare mixt. Ei bine, acum urmează ca viitorii posesori să verifice aceste cifre şi în viaţa reală!
0
2,722
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!