Omul care şi-a cumpărat un Mercedes-Benz S-Class nou în anul 2017 şi-l ţine în garaj de 3 ani, pentru că îi e frică să-l conducă

29 Ianuarie 2021, 15:42
Redacţia PiataAuto.md
Un caz deosebit de interesant a ieşit la iveală în oraşul Vancouver din Canada, caz ce implică un Mercedes-Benz S-Class în valoare de 160 mii dolari, defecţiuni tehnice şi frica de mai urca la volanul acestei maşini din cauza defecţiunilor, iar toată povestea durează deja de mai bine de 3 ani.
Datong Yang, din Vancouver, şi soţia sa au cumpărat acest Mercedes-Benz S 5550 4MATIC în primăvara anului 2017 de la un showroom local. Maşina nouă costase 160 mii dolari canadieni, ceea ce ar echivala cam cu 125-130 mii dolari SUA.

La mai puţin de un an de la achiziţia maşinii, în timp ce conduceau pe autostradă, volanul maşinii s-a blocat din mers. Au putut opri în siguranţă, după care au mers la service-ul oficial, însă cei de la service le-au zis că nu există nici o problemă şi nu au ce repara. La scurt timp, s-a produs şi un al doilea blocaj similar, iar proprietarul e revenit din nou la service. Şi de această dată, service-ul oficial i-a zis că nu are ce să-i repare.
Proprietarul maşinii a descoperit că în SUA exista un recall pe o problemă identică la direcţie, din cauza unui transistor care dirijează asistarea electrică a ei, care se poate supraîncălzi şi în rezultat direcţia e dezactivată. Proprietarii maşinilor afectate din SUA au fost chemaţi pentru înlocuirea gratuită a piesei problematice, însă de la service-ul din Canada i s-a zis că un asemenea recall nu există la ei, iar maşina nu e inclusă în vreo listă pentru probleme şi rechemări. Mai mult ca atât, cei de la service i-au sugerat şoferului să continue să conducă maşina, că n-ar fi nimic grav, sau, culmea, să o vândă. De parcă următorul proprietar n-ar avea dreptul la o maşină sigură.
Din aprilie 2017, Mercedesul stă în garajul familiei din Canda, parcat, cu doar 6,500 km la bord, proprietarii săi declarând că le este frică să-l exploateze. Sătui să negocieze şi să solicite dealer-ului local rezolvarea problemei, în 2019 cei doi soţii l-au dat în judecată. Însă proprietarul cere nu doar despăgubiri pentru propria maşină, ci impunerea unei campanii de recall la nivel naţional în Canada, prin care toate maşinile afectate ar fi reparate gratuit. Procesul abia urmează să înceapă. În 2020, el a decis să dea în judecată şi compania-mamă, Daimler. Solicitaţi de presă, atât Mercedes-Benz Canada, cât şi Daimler, au refuzat să comenteze, din cauza procedurilor legale aflate pe rol.
3
355,569
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!