(VIDEO) Cineva a pus motor V8 de Corvette pe o Tesla Model S

4 Ianuarie 2021, 16:29
Ilie Toma
Chiar dacă de ani buni circulă zvonuri şi poze cu asemenea pretinse modificări, în care oamenii ar fi pus un motor V8 pe o Tesla, autorul unui canal american de YouTube, foarte priceput la transformări, declară că toate acele poze şi zvonuri n-au fost decât nişte falsuri. Iar prima încercare cu adevărat reuşită şi veritabilă de acest fel îi aparţine lui.
Autorul are în istoria sa mai multe transformări îndrăzneţe, aşa că a pornit foarte avizat în ideea sa de a pune un V8 pe o Tesla, încercând totodată să se încadreze într-un buget minim. A găsit iniţial o companie, care vinde motoare V8 din seria LS a celor de la General Motors, provenite de pe maşini care şi-au găsit sfârşitul subit şi nefericit. A avut noroc să dea peste un motor de Corvette, pe care l-a cumpărat cu tot cu cutie de viteze, dar şi alte câteva componente cruciale adiţionale, care lipsesc cu desăvârşire pe o maşină electrică.
Apoi a găsit o primă Tesla Model S într-o stare jalnică, ce fusese distrusă minuţios, având chiar şi urme de incizii cu toporul în uşile sale. Avea structura întreagă, însă. Aici apăruse cea mai mare provocare — un motor V8 şi o transmisie au nevoie de aşa-numitul tunel de transmisie, care se înşiră de-a lungul părţii inferioare a caroseriei. Tesla, însă, fiind din start concepută ca un model electric, nu are aşa ceva, iar dacă se taie pur şi simplu locul pentru un asemenea tunel — se compromite structura de rezistenţă. Anume ăsta ar fi şi motivul pentru care nimeni n-a pus un V8 pe Tesla până acum.
Totuşi, autorul proiectului de acum a mai găsit o Tesla donatoare, de la care vrea să preia ale elemente de rigidizare şi astfel să înlocuiască ceea ce taie, punând elementele noi un pic mai sus. Puteţi vedea în primul video de mai jos întreaga transformare pe care a suferit-o Tesla în procesul primirii V8-ului imens. În cel de-al doilea video, care e un film anterior de fapt, autorul explică de ce a pornit pe această ideea şi arată procesul de identificare a motorului V8 şi a Teslei răposate, care a renăscut cu un motor V8 sub capotă. Şi, pe lângă asta, va mai urma ulterior şi un alt film, în care V8-ul instalat acum pe Tesla, va începe să bată cu puls mecanic şi, probabil, va împinge fostul electromobil în mrejele păcatului petrolier.
0
3,711
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!