Şofer de camion, erou în Germania după ce a oprit cu camionul său un BMW condus de o şoferiţă inconştientă

10 Februarie 2021, 11:30
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer de camion, în vârstă de 49 de ani, a devenit un adevărat erou în Germania după ce luni, 8 februarie, a oprit cu camionul său un BMW incontrolabil, salvând astfel viaţa şoferiţei de 57 de ani, care se afla la volan şi care-şi pierduse cunoştinţa.
Totul s-a întâmplat pe autostrada A57 din vestul Germania, între Dormagen şi Dusseldorf. Şoferul de camion a zărit la un moment dat BMW-ul înaintând necontrolat, acroşând barierele metalice de pe marginea drumului, cu partea sa laterală. Într-o fracţiune de secundă, şoferul de camion a observat că şoferiţa era inconştientă şi dacă maşina sa îşi continua deplasarea, avea să iasă pe autostradă pe contrasens, riscând o coliziune frontală de mare viteză. În acel moment a decis să vireze spre dreapta camionul său şi să „strângă” BMW-ul între remorca sa şi bariera de fier de pe marginea drumului, evitând totodată un impact frontal cu camionul său. Manevra sa a fost executată cu precizie, iar BMW-ul s-a oprit.

Şoferul de camion a coborât pentru a vedea starea şoferiţei, iar în scurt timp aceasta şi-a revenit. În timp de câteva minute, la faţa locului au venit şi serviciile ambulanţei şi poliţiei, dar şi un camion pentru evacuarea BMW-ului. După ce a estimat circumstanţele incidentului, un poliţist german a declarat cât se poate de clar: „Şoferul de camion a estimat situaţia prompt şi a luat cea mai bună decizie pe care putea s-o ia în acea fracţiune de secundă, fapt care, cel mai probabil, i-a salvat viaţa femeii din BMW şi posibil şi alte vieţi ale ocupanţilor din maşinile care înaintau pe autostradă. Şoferul de camion e un adevărat erou!”.
Ulterior, la locul accidentului a venit şi angajatorul şoferului, managerul unei companii de transport din Neuss. Acesta a declarat că şoferul este proaspăt angajat la compania sa şi că, în ciuda situaţiei riscante, se bucură că şoferul a putut salva astfel o viaţă de om. Asta e adevărata diferenţă dintre un şofer profesionist şi unul amator — viteza de reacţie şi sesizarea priorităţilor într-o fracţiune de secundă.

Mai multe surse media din România menţionează că şoferul ar fi de origine română, dar, deşi am încercat să verificăm această informaţie în sursele primare din Germania, inclusiv la poliţia germană şi la angajatorul şoferului, deocamdată nu am putut nici confirma, nici infirma cu certitudine această informaţie. Dar, până la urmă, nu naţionalitatea şoferului e importantă, ci profesionismul şoferilor adevăraţi, care nu ţine cont de naţiune sau hotare terestre şi care-i uneşte pe toţi într-o breaslă a de oameni cu adevărat pregătiţi de provocările neaşteptate ale drumului.
0
3,188
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!