Stimulente financiare în valoarea unui salariu lunar: britanicii îndeamnă şoferii să renunţe la maşini

24 Februarie 2021, 14:52
Denis Godorozea
Autorităţile britanice au demarat un nou program de stat, deocamdată experimental, prin care să determine şoferii să renunţe la automobilele personale în favoarea transportului public sau bicicletelor. Participanţii programului vor fi remuneraţi generos, cu stimulente financiare în valoarea unui salariu lunar.
Menirea programului este de a reduce nivelul de emisii nocive produse de automobilele echipate cu motoare cu combustie internă, dar şi de a reduce fluxul de trafic, indiferent de tipul de propulsie. Programul va fi implementat în primul rând în zone urbane supraaglomerate, acolo unde se înregistrează cel mai mare nivel de emisii auto.
Pentru ca şoferii să renunţe la transportul personal, autorităţile vor achita lunar automobiliştilor sume de până la 3,000 lire sterline, însă acestea vor putea fi cheltuite pentru transportul alternativ, precum cel public sau chiria bicicletelor şi trotinetelor electrice. Drept rezultat, se urmăreşte reducerea emisiilor şi fluxului de trafic. Iniţial ideea va fi lansată în oraşul Coventry, pe parcursul următorilor 2 ani, şi va viza în primul rând posesorii maşinilor cu propulsoare diesel, produse până în 2016, dar şi maşinile produse până în 2006 şi indiferent de tipul de propulsie.

Amintim că mai devreme autorităţile britanice au anunţat un plan prin care să interzică comercializarea automobilelor echipate doar cu propulsoare termice din 2030, iar din 2035 de pe piaţă urmează să fie eliminate inclusiv şi maşinile hibride.
0
547
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!