(VIDEO) Cât de lin aleargă faimosul S-Class W221 cu viteză maximă, după 15 ani de când a fost produs

8 Februarie 2021, 17:58
Denis Godorozea
Clipurile video în care diverse automobile de diferite epoci sunt puse la încercare pe autostrăzile germane capătă tot mai multă popularitate. Mai devreme, am văzut cel mai proaspăt S-Class W223, lansat în toamna anului trecut, alergând pe autostrăzi europene, iar astăzi te invităm să vezi de ce mai este capabil faimosul W221, produs acum 15 ani, cu motor diesel sub capotă şi într-o interpretare dintre cele incipiente.
Cum aţi şi intuit deja, probabil, este vorba despre un Mercedes-Benz S 320 CDI, cu propulsor V6 de 3.0 litri, ce oferă la activ 235 CP şi 540 Nm. Motorul a fost disponibil doar cu cutia automată 7G-Tronic la acea vreme, ce transmite puterea pe roţile punţii spate. În această ipostază, S-Class-ul poate rula cu până la 245 km/h, iar aceste caracteristici nu au avut de suferit după un deceniu şi jumătate de când a fost produsă maşina, chiar şi cu un parcurs de puţin peste 187 mii kilometri. Ei bine, cu excepţia timpului declarat de acceleraţie în exerciţiul 0-100 km/h, or protagonistul istoriei a reuşit să atingă viteza respectivă în 8.45 secunde, sau aproximativ cu o secundă mai lent decât se declara de producător.
Mercedes-Benz S-Class W221 a dictat în anii săi de glorie standardele în segmentul limuzinelor de lux. Standard sedanul avea suspensia pneumatică Airmatic, ce asigura o ţinută de drum impecabilă şi un confort de excepţie la bord. De altfel, aceste calităţi nu s-au spulberat cu trecerea anilor, or cel din spatele volanului conduce relaxat chiar şi când acul vitezometrului indică cifre mai mari de 220 km/h.
0
2,166
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!