O nouă greşeală a pilotului automat Tesla: a accidentat o maşină de poliţie parcată, cu girofarurile incluse

19 Martie 2021, 11:41
Denis Godorozea
Un nou accident cu implicarea pilotului automat Tesla a avut loc în statul american Michigan. O Tesla Model Y a accidentat în posterior un automobil de poliţie, parcat pe acostament în misiune. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă tânărul de 22 ani, ce se afla la volanul Tesla în momentul impactului, s-a ales cu două dosare pe numele său, urmând ca instanţa să-i stabilească pedeapsa.
Un echipaj de poliţie a intervenit pe o şosea din Michigan pentru a documenta un alt accident, şi a parcat Dodge-ul de serviciu pe acostament cu girofarurile incluse, pe timp de noapte. Aparent, luminile nu au fost suficiente pentru sistemul inteligent de la bordul crossover-ului electric pentru a preveni impactul, iar în consecinţă Tesla a avariat puternic sedanul poliţienesc în partea posterioară. Maşinile implicate nu şi-au mai putut continua ulterior drumul din cauza defecţiunilor rezultate în urma impactului.
Inspectorii au stabilit că în momentul impactului la volanul electromobilului se afla un tânăr de 22 ani, dar nici el şi nici autopilotul nu au reacţionat prompt pentru a preveni accidentul. Mai mult decât atât, tânărul şofer a avut permisul suspendat pentru alte încălcări. Acum, acesta va fi tras la răspundere pentru accidentul propriu-zis, dar şi pentru că a urcat la volan fără permis de conducere, or pilotul automat nu este o scuză în acest caz.
0
1,666
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!