Pagani prezintă Huayra R, cel mai performant supercar din istoria companiei. Doar 30 vor fi produse

19 Martie 2021, 17:14
Denis Godorozea
Pagani publică primele imagini şi informaţii referitoare la sportiva Huayra R, model numit drept cel mai performant supercar din istoria companiei italiene. Huayra R va fi şi una dintre versiunile finale ale sportivei lansate acum aproape un deceniu, cu tehnologii absolut noi, ce se vor regăsi ulterior şi pe sportivele viitoare cu emblema constructorului italian.
Noua versiune Huayra R a fost dezvoltată de forţele comune ale inginerilor Pagani şi specialiştilor germani din cadrul HWA AG, companie ce aparţine unuia din fondatorii diviziei AMG. În comun cu specialiştii din Affalterbach, cei de la Pagani au pregătit actualizări majore pentru unitatea de propulsie situată la posterior, V12 de 6.0 litri.
Pagani Huayra R utilizează, astfel, o versiune actualizată a motorului monstruos, care a fost lipsită acum de turbocompresoare şi dispune de sistem de injecţie directă, cu rotaţii maxime de până la 9,000 rpm. Culmea este că chiar şi fără turbocompresoare, maeştrii Pagani şi HWA AG au reuşit să obţină o putere maximă şi mai impunătoare în raport cu versiunile precedente a motorului — 850 CP. Cuplul, însă, constituie acum 750 Nm, simţitor mai puţin decât în cazul versiunilor turbo ce pot oferi şi peste 1,000 Nm.
Această putere nebună este transmisă exclusiv roţilor punţii spate, dar prin intermediul unei cutii secvenţiale npoi, Xtrac, cu 6 trepte. Alte modificări tehnice includ componente noi pentru suspensii şi un sistem de frânare cu discuri carbon ceramice mărite şi etriere cu câte 6 pistoane, livrat de Brembo, dar şi un sistem de evacuare absolut nou, cu 4 terminaţii integrate în difuzorul posterior, ce sună ca bolizii Formula 1, potrivit celor de la Pagani.
Cu un cuplu redus, Pagani Huayra R va fi, cel mai probabil, mai rapid decât toate versiunile precedente, or inginerii au reuşit să reducă greutatea maşinii cu aproape 300 kg, o diferenţă enormă pentru un supercar cu greutate de aproximativ o tonă. Acum Huayra cântăreşte 1,050 kg. Italienii nu au dezvăluit, însă, caracterisiticile dinamice.

Noul Pagani Huayra R va putea fi urmărit doar pe circuitele de curse, iar în total în întreaga lume vor exista doar 30 supercar-uri. Preţurile pornesc de la aproximativ 2.6 milioane euro, fără taxe.
0
1,819
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!