Succes fulminant pentru electrica Dacia Spring: peste 4,000 de precomenzi din România în primele 48 de ore

23 Martie 2021, 17:03
Ilie Toma
Sâmbătă, 20 martie, la ora 14:00, Dacia a dat startul precomenzilor online în România pentru primul său model 100% electric — Dacia Spring. Imediat după activarea opţiunii de precomandă pentru utilizatorii din România, cererea a fost atât de mare, încât serverul celor de la Dacia a întâmpinat dificultăţi în a-i procesa pe toţi doritorii.
Chiar şi aşa, în numai câteva ore 1,500 de oameni din România reuşiseră să-şi plaseze deja precomanda. Între timp, site-ul şi-a revenit, iar avalanşa de precomenzi a continuat, astfel încât ieri, după 48 de ore de la activarea precomenzilor, Dacia a raportat un număr de peste 4,000 de precomenzi confirmate din partea celor din România!

Cifra este cu atât mai impresionantă, cu cât pe întreg parcursul anului 2020, în România s-au vândut mai puţin de 3,000 de automobile electrice ale tuturor mărcilor, iar acum doar Dacia Spring a acumulat peste 4,000 de comenzi de una singură, în numai 48 de ore!
Cererea uriaşă e explicată, desigur, de apartenenţa noului model electric de marca Dacia, dar şi de preţul său atractiv, ajutat şi de ecobonusul uriaş, destinat maşinilor electrice, oferit de statul român. Acest ecobonus constituie 45,000 lei româneşti, care înseamnă echivalentul a aproape 9,200 euro, conform cursului actual. Asta înseamnă că, din preţul de start al Daciei Spring din România, de 16,800 euro, cumpărătorul final ar putea achita efectiv circa 7,600 euro, pentru o maşină 100% electrică nouă! Chiar şi dotările superioare ar trebui să aducă preţul efectiv pentru cumpărătorul final la maxim 10 mii euro!
0
2,024
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!