(VIDEO) Acest vehicul chinezesc e o vilă mobilă cu două etaje şi ascensor, cu un preţ demenţial

6 Martie 2021, 10:14
Ilie Toma
Se pare că producătorii chinezi încearcă să tot mai mult din nişe de piaţă încă neexplorate de ei, îndrăznind să ne convingă că nu tot ce e chinez pe patru roţi ar trebui să fie neapărat şi ieftin. E şi cazul acestui vehicul, care aduce un concept interesant de casă mobilă, dar vine cu un preţ absolut cosmic!
Vehiculul ăsta poate numele de Maxus V90 Life Home Villa Edition şi a fost lansat de curând în China de către compania SAIC, care e într-un strâns parteneriat cu cei de la General Motors.

La baza vehiculului stă o platformă obişnuită de camionetă, folosită de toate camper-van-urile în toată lumea. Sursa ei se pare că e una proprie, or compania produce şi versiuni mai simple de asemenea van-uri. Dar partea surprinzătoare a acestei noi ediţii Villa este transformarea pe care o poate oferi.
În regim de condus, vanul arată aproape ca oricare altul, cu un compartiment spate de dimensiuni normale. Însă atunci când campezi, vehiculul trece printr-o metamorfoză majoră şi îşi creşte al doilea etaj în sus, dar şi câteva compartimente pe lateral, transformându-se într-o vilă cu două etaje. Primul etaj are o suprafaţă de 20 m2, iar al doilea mai oferă încă 12.35 m2.
Al doilea etaj e vitrat la maxim, şi dispune de o zonă mare de lounge cu vedere panoramice la priveliştile în care ajungi să parchezi. Ferestrele pot fi transparente sau pot deveni opace prin apăsarea unui buton, oferindu-ţi intimitatea de care ai nevoie. Şi apropo, ca să ajungi la etajul doi, vehiculul are un ascensor care te mişcă de la 1 la 2.
La etajul unu poţi avea o bucătărie cu toate cele necesare, duş, grup sanitar, zonă de lounge sau locuri de călătorit în mişcare, totul fiind gestionat prin intermediul unei tablete cu aplicaţii pentru fiecare funcţionalitate. Există şi un sistem de sunet JBL HiFi, care să completeze atmosfera de la bord cu un fundal acustic potrivit. Iar gradul de opţiuni şi personalizări nu e limitat aici, ăsta e doar un start. Important e ca atunci când treci maşina din regim de campare în regim de condus şi apeşi butonul de comprimare a compartimentului spate să nu uiţi pe cineva dormind la etajul doi!
Şi acum vine partea cea mai neverosimilă! Preţul. Deşi e chinezească, vila asta motorizată are un preţ pur şi simplu demenţial. Fără dotări suplimentare sofisticate adiţionale, ea porneşte de la echivalentul a aproximativ 415,000 dolari SUA! Da, da, aproape jumătate de milion de dolari pentru vehiculul ăsta de campare! Partea liniştitoare: se va vinde deocamdată exclusiv în China.
Vezi mai jos acest vehicul filmat pe viu de o publicaţie chinezească. Poţi include subtitre cu traducere în engleză sau în alte limbi.
0
2,386
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!