Lexus a pregătit un facelift discret de mijloc de carieră pentru sedanul ES

19 Aprilie 2021, 14:58
Denis Godorozea
Lexus a publicat imagini şi informaţii despre noul ES facelift — sedanul a beneficiat de o actualizare de mijloc de carieră, ce debutează public în aceste zile în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Facelift-ul, însă, este lansat pentru toate versiunile ES, inclusiv pentru pieţele europene, dar nu aduce careva modificări majore din punct de vedere stilistic. Gama versiunilor a fost, însă, completată cu câteva interpretări noi.
Ei bine, există modificări de ordin stilistic — în partea frontală ES a beneficiat de o bară de protecţie cu calandru uşor redesenate. Farurile şi-au schimbat niţel forma în special la nivelul semnăturilor luminilor de zi de tip LED, însă limbajul stilistic general a rămas acelaşi. Mai importantă este lansarea tehnologiei BladeScan cu faruri adaptive. Tradiţional, a fost completată gama culorilor şi colecţia de jante cu dimensiuni cuprinse între 17 şi 19 inch.
Nici în habitaclu nu au avut loc careva modificări estetice esenţiale, însă niponii promit îmbunătăţiri la nivelul materialelor, izolării fonice şi de ergonomie, or ecranul sistemului multimedia a fost poziţionat mai aproape de şofer, devenind mai accesibil în operare. Ca şi anterior, însă, standard ES are un ecran de 8 inch pe consola centrală, iar varianta de 12.3 inch este rezervată versiunilor de top.
Lista motorizărilor nu a suferit careva schimbări, pentru ES fiind disponibile unităţi pe benzină şi versiuni clasice hibride. Versiunea 300 h, însă, poate fi comandată acum cu pachetul de modificări stilistice F Sport, ce-i aduce un exterior mai agresiv şi un habitaclu cu decor revizuit, inspirat din lumea sporturilor cu motor. Pentru versiunile de top este disponibil pachetul de tuning tehnic Dynamic Handling, ce integrează două regimuri de rulare noi, Sport+ şi Custom, dar şi o suspensie adaptivă.
Lista comenzilor va fi deschisă pe majoritatea pieţelor din lume imediat după debutul de la Salonul Auto de la Shanghai, însă livrările versiunii actualizate ES vor demara nu mai devreme de toamna acestui an.
0
1,161
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!