(VIDEO) Probabil cel mai special BMW M3 E30 construit vreodată: Cecotto Edition şi omul datorită căruia a fost creat

12 Aprilie 2021, 18:28
Ilie Toma
BMW Seria E 30 e un model adorat de toţi fanii BMW, iar pe deasupra, M3-ul din generaţia E30 e o legendă prin însăşi faptul că e primul M3 din istorie şi că a fost un model de o savoare şi o senzaţie brută cum rar se mai întâlneşte.
Practic, M3 E30 era o bestie sălbatică din motorsport, din DTM mai exact, domesticită pentru civilizaţia străzilor, dar totodată cu multe explozii de caracter, pe care trebuia să le stăpâneşti.
Iar cel mai de succes pilot al celor de la BMW în acei ani era Johnny Cecotto, un pilot născut în Venezuela, care şi-a câştigat dragostea publicului german. Şi pentru a-i onora succesele, cei de la BMW M au decis să creeze o ediţie limitată a lui BMW M3 E30.
Doar 505 asemenea maşini au fost conduse, iar printre picanteriile acestei ediţii se număra puterea mai mare a motorului de sub capotă, adusă la 215 CP. Doar exemplarele livrate în Elveţia erau „relaxate” un pic, la 211 CP, pentru a se conforma standardelor de acolo.
Johnny Cecotto a fost invitat în prezent din nou de cei de la BMW, pentru a se da pe circuit cu M3-ul din ediţia care-i poartă numele. Omul e încărunţit azi de trecerea timpului, însă maşina pe care o alergă pe circuit e la fel de tănără ca nouă, iar reflexele lui Cecotto sunt la fel ca-n tireţea sa de glorie!
Pilotul e mândru că un M3 a ajuns să fie creat în cinstea sa şi zice sincer — la acea vreme BMW M3 Cecotto era una din cele mai bune maşini sport din toată lumea! Vezi mai jos întregul video despre această maşină fantastică din istoria BMW şi despre omul, datorită căreia ea a fost creată.
0
1,156
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!