Doi poliţişti din Moldova au refuzat mita: un şofer de BMW, prins cu 161 km/h, le-ar fi propus 1000 lei acestora

29 Mai 2021, 10:33
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova începe week-end-ul cu raportarea unui caz, în care doi poliţişti au refuzat o mită de 1000 lei, propusă de un şofer surprins în timp ce gonea cu 161 km/h pe un traseu din Ştefan-Vodă.
Cazul s-a produs ieri dimineaţă, dar a fost raportat azi de poliţie. Şoferul unui BMW a fost captat de radarul poliţiei la ora 09:17 minute, cu o viteză de 161 km/h, pe o porţiune de drum limitată standard la 90 km/h. Respectiv, pentru o asemenea încălcare legislaţia Moldovei prevede o amendă de 1,800 lei (circa 83 euro) şi 5 puncte de penalizare, amendă care poate fi redusă în cuantum de 50% dacă e achitată în termen de 72 de ore. Prevederea cu ridicarea permisului pentru asemenea depăşiri încă nu a fost adoptată şi nu a intrat în vigoare.

Şoferul, în vârstă de 57 de ani, a fost oprit de poliţie şi, pentru a nu fi documentat, acesta a propus poliţiştilor mită de 1,000 lei. Poliţiştii l-au refuzat, însă, şi l-au documentat pentru depăşirea vitezei, iar între timp au chemat şi grupa operativă a Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă pentru documentarea cazului de corupere activă.
0
4,559
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!