(VIDEO) Chişinău: un poliţist cu radarul s-a luat după un şofer care ar fi depăşit în viteza, dar nu avea legitimaţia la el

26 Mai 2021, 21:08
Redacţia PiataAuto.md
Un caz foarte bizar a fost făcut public de către un şofer din Chişinău, pe nume Marin Sardari. Acum câteva zile el a fost urmărit de o maşină a poliţiei de patrulare până în curtea blocului său, după ce poliţistul l-ar fi identificat pe şofer depăşind viteza pe bd. Ştefan cel Mare, în apropiere de sensul giratoriu de la Calea Ieşilor.
Astfel, poliţistul menţiona că i-a fi făcut semn şoferului să oprească, dar pentru că acesta n-a oprit sau nu l-a observat, el a urcat în maşina poliţiei şi l-a urmat vreme de circa 2-3 minute, până în curtea blocului. Aici poliţistul i-ar fi reproşat că n-a oprit la somaţia iniţială şi ar fi vrut să-l documenteze pentru depăşirea de viteză, în baza pozei captate de radar şi transmisă pe telefonul mobil al poliţistului.
Şoferul, însă, i-a spus iniţial că a fost îmbrăcat altfel în momentul când stăteau în intersecţie şi n-a existat o manevră clară, regulamentară, de oprire, respectiv, până în curtea blocului intenţia poliţiştilor de a-l opri nu fusese clară. Mai mult ca atât, şoferul i-a prezentat toate actele poliţistului, dar i-a solicitat şi acestuia să se legitimeze, aşa cum prevede şi legea de fapt. Aici poliţistul a declarat că legitimaţia sa a rămas în cealaltă maşină din locul unde stăteau la vânătoare cu radarul. Prin urmare, conform legii, poliţistul nu mai poate pretinde toate acţiunile ulterioare de documentare, întrucât nu se poate legitima în faţa cetăţeanului.
Întreaga situaţie a fost înregistrată video de către şofer, care s-a prezentat la final ca fiind şi persoană cu dizabilităţi, şi apărător al drepturilor omului, şi avocat, legitimându-se atât în faţa poliţistului, cât şi în faţa camerei. Ceea ce nu putem nega, însă, este că şoferul a vorbit civilizat şi la obiect pe toată durata filmului, într-un şir de argumente juridice, fără vreun atac la persoană sau injurii, aşa cum mai rar se întâmplă în discuţiile filmate cu poliţiştii din Moldova. Dată fiind lipsa legitimaţiei, poliţistul n-a putut face nimic altceva decât să facă cale întoarsă, urmând ca procesul contravenţional să fie pornit eventual ulterior, prin citare.

Vezi întregul video de mai jos şi spune ce crezi în comentarii!
0
39,804
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!