Acura pregăteşte un show incendiar pentru cursa de la Pikes Peak cu debutul MDX Type S

18 Iunie 2021, 18:02
Denis Godorozea
Acura vrea să recapete faima de odinioară în segmentul maşinilor de performanţă, iar cu acest scop în gamă a fost readusă seria Type S. Mai devreme japonezii au prezentat sedanul TLX Type S, iar curând gama va fi completată de un prim SUV de performanţă, MDX Type S, promis încă din momentul debutului noii generaţii. Lansarea oficială va avea loc curând, iar fanii vor putea vedea maşina în acţiune în celebra cursă Pikes Peak din statul american Colorado.
Acum Acura a publicat o serie de imagini în care MDX Type S apare tractând un bolid de cursă pentru cursa Pikes Peak International Hill Climb. SUV-ul nu va participa în cursa propriu-zisă, dar îşi va etala performanţele în cadrul evenimentului. Fiind un SUV, totuşi, japonezii demonstrează şi capacităţile mai practice ale noului MDX.
În raport cu versiunile standard, Type S are un kit aerodinamic mai agresiv şi un substrat tehnic împrumutat de la sedanul TLX Type S. Respectiv, sub capotă s-a situat benzinarul turbo V6 de 3.0 litri, ce dezvoltă 360 CP şi 480 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată cu 10 rapoarte şi transmisia integrală SH-AWD, care favorizează standard roţile punţii spate pentru senzaţii tari în condus, asta deşi MDX are la bază o platformă cu roţi motrice pe puntea faţă.
Cât despre bolidul cu care Acura va face show în cursa de la Pikes Peak, acesta pare să aibă la bază sedanul TLX Type S, însă cu un substrat tehnic regândit, astfel încât să fie competitiv cu monştrii cu care se va alinia la grila de start. Performanţele noilor sportive nipone vor putea fi urmărite în 27 iunie.
0
1,238
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!