Nu va fi electric: Land Rover pregăteşte un Defender alimentat cu hidrogen

15 Iunie 2021, 18:31
Denis Godorozea
Land Rover anunţă pregătirea unei noi versiuni pentru offroader-ul de nouă generaţie Defender. În contextul normelor de poluare tot mai severe, electrificarea ajunge şi în segmentul maşinilor de teren, fireşte, însă britanicii şi-au propus să ofere propriilor clienţi un model mai practic, care să nu-i impună să staţioneze timp îndelungat la priză pentru a-şi continua drumul.
De altfel, conducerea Jaguar Land Rover a anunţat mai devreme planuri măreţe de electrificare pentru întreaga gamă de modele, dar se pare că pentru Defender britanicii pregătesc mai multe interpretări în contextul cererii sporite de care se bucură noul offroader dar şi segmentul de maşini de teren per general. Ei bine, Land Rover va implementa tehnologii bazate pe hidrogen pe întreaga gamă, iar Defender va fi printre primele modele de acest fel.
Defender Fuel Cell se află încă la etapele iniţiale de dezvoltare, primele prototipuri urmând să ajungă pe drumurile publice în cadrul testelor abia la finalul acestui an, cu încercări şi pe teren accidentat, fireşte. Proiectul poartă numele Project Zeus, iar pentru ajutor au fost atrase şi forţe din exteriorul companiei britanice.
Deocamdată nu se oferă prea multe detalii despre substratul tehnic, dar se pare că britanicii vor opta pentru un sistem devenit deja clasic în segmentul vehiculelor alimentate cu hidrogen, utilizat şi de constructori precum Hyundai şi Toyota. Pe baza hidrogenului sistemul va genera curent electric care, la rândul său, va alimenta motoarele electrice. Totodată, sistemul va mai fi înzestrat şi cu seturi de baterii pentru stocarea rezervelor de energie.
0
1,321
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!