Porsche prezintă noul 911 GT3 Touring cu motor aspirat natural şi cutie manuală

16 Iunie 2021, 10:47
Denis Godorozea
Porsche continuă să diversifice gama actualei generaţii 911 cu o nouă versiune pentru sub-gama GT3, numită Touring. Aceasta aduce condimente vizuale pentru kit-ul aerodinamic exterior şi poate răsfăţa fanii cu substrat tehnic clasic, cu motor pe benzină aspirat natural şi cutie manuală. Pentru performanţe maxime cumpărătorii vor trebui să opteze, totuşi, pentru cutia robotizată PDK.
Noua versiune Touring nu distinge prea mult acest 911 GT3 de versiunile lansate mai devreme. De altfel, acesta ar fi şi motivul, probabil, pentru care germanii nu vor impune cheltuieli adiţionale cumpărătorilor la bifarea versiunii Touring în configurator. Stilistic, noul GT3 poate fi distins în trafic prin lipsa eleronului masiv în partea posterioară, locul căruia a fost preluat de un eleron mai compact activ, ce poate fi ascuns în caroseria sportivei. Alte diferenţe sunt dictate de modificări absolut minore, precum finisaje de culoarea caroseriei, embleme dedicate la interior şi inserţii decorative din aluminiu.
Tehnic Porsche 911 GT3 Touring nu se distinge de celelalte versiuni din gama de performanţă. Asta înseamnă că coupe-ul este propulsat de benzinarul aspirat natural de 4.0 litri, cu 6 cilindri, ce livrează 510 CP şi 470 Nm. Dedicat puriştilor, motorul poate fi cuplat standard la cutia manuală cu 6 trepte. În acest caz sportiva are o greutate proprie de 1,418 kg şi accelerează până la 100 km/h în 3.9 secunde.
Mai rapid bolidul va fi cu motorul cuplat la cutia robotizată PDK cu dublu ambreiaj, deşi aceasta impune un surplus de greutate până la un total de 1,435 kg. În această ipostază coupe-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde. Viteza maximă în ambele cazuri rămâne neschimbată, la 320 km/h pentru cutia manuală şi 317 km/h în cazul cutiei robotizate.
0
1,155
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!