Premieră în Chişinău: o nouă linie de troleibuze va circula pe strada Albişoara din capitală

30 Iunie 2021, 13:45
Denis Godorozea
O nouă linie de troleibuze a fost instituită la Chişinău, în premieră, pe strada Albişoara. Începând cu ziua de astăzi, 30 iunie 2021, zece troleibuze vor circula pe ruta cu numărul 38 pe strada reabilitată recent şi va interconecta sectoarele Botanica şi Buiucani din Chişinău.
Noua linie va avea staţiile terminus pe străzile Alba Iulia, sectorul Buiucani, şi Burebista, sectorul Botanica. Troleibuzele noi sunt echipate cu sisteme de aer condiţionat, de monitorizare video internă şi exterioară. Totodată, troleibuzele sunt accesibile şi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, având o platformă retractabilă pentru acces cu scaun rulant.
O bună parte din traseul parcurs de noua rută cu numărul 38 va avea loc pe strada Albişoara din capitală, care între timp nu a fost dotată cu linii de curent electric pentru troleibuze. Noile unităţi de transport vor putea circula, însă, fără dificultăţi, fiind echipate cu baterii cu capacitate mai mare care să asigure autonomie suficientă pentru parcurgerea traseului în regim autonom electric. Mijloacele de transport de pe ruta cu numărul 38 şi-au început activitatea astăzi.
1
716
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!