(VIDEO) Marea transformare a unui VW Passat B3, care a stat nemişcat 17 ani

26 Iunie 2021, 11:04
Redacţia PiataAuto.md
Procesul de reanimare a unei maşini vechi, care a stat nemişcată mulţi ani, expusă tuturor intemperiilor vremii şi ruginii, e întotdeauna o activitate intrigantă. La început te întrebi dacă se va reuşi pornirea motorului, dacă maşina va putea porni apoi din loc.
Apoi vine şi momentul în care maşina aia împăienjenită de nemişcare trebuie curăţată, centimetru cu centimetru. Şi nimeni nu se aşteaptă la minuni, or, într-un caz ca şi cel mai jos, de exemplu, unde un VW Passat B3 a stat în aer liber, nemişcat, vreme de 17 ani, vor exista consecinţe drastice, ireversibile, pentru caroserie, aspect estetic şi chiar substrat tehnic.

Şi totuşi, acest VW Passat B3 din Estonia a demonstrat că pot exista şi minuni. E un Passat B3 din 1991, în motorizare diesel 1.6 TD, cu 315,000 km la bord şi a stat imobilizat, aşa cum spuneam, vreme de 17 ani pe un teren din Estonia. Aproape că l-a acoperit iarba deja.
Dar, cu intervenţii minime de reanimare, motorul diesel a pornit, levierul cutiei de viteze a putut fi operat, iar maşina a mişcat. Caroseria, însă, părea afectată profund, până la fier, iar daunele păreau să se vadă şi mai mult pe culoarea roşie a maşinii. Aşa că au urmat şi operaţiuni estetice.
După o spălare minuţioasă, a venit şi o polişare profundă. Apoi au urmat operaţiune mai complicate de detailing, totul pentru ca în final acest VW Passat B3 să arate nebănuit de frumos şi proaspăt, în raport cu starea în care fusese găsit după 17 ani de imbolizare. Vezi toată operaţiunea în video-ul de mai jos.
0
1,793
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!