(VIDEO) Rezultat ruşinos pentru VW ID.4 la testul elanului

19 Iunie 2021, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că tot mai multe automobile moderne se descurcă tot mai greu la unele sarcini elementare, precum ar fi testul elanului. E vorba de testul ce presupune manevra de ocolire a unui obstacol la o viteză medie de traseu extraurban îngust, de 77 km/h, şi revenirea cu succes pe aceeaşi bandă.
Cu atât mai acută se dovedeşte a fi situaţia în cazul electromobilului VW ID.4, testat de curând. Fiind o maşină mai grea, fizica îi dictează un comportament cu inerţie mai mare la asemenea manevre. Viteza maximă cu care ID.4 a putut trece cu bine testul a fost de doar 73 km/h în loc de ţinta de 77 km/h. Dar şi 73 km/h a fost posibilă mai ales datorită sistemelor electronice, care ajută maşina să revină pe traiectoria iniţială, frânând selectiv roţile.
Următoarele încercări, însă, i-au frapat pe autorii testului. Puntea spate a început a juca în afara virajului, ducând la un efect pronunţat de supravirare şi o traiectorie aproape incontrolabilă. Întregul comportament al maşinii e cuprins în video-ul de mai jos, unde pot fi incluse şi subtitre în engleză sau alte limbi.
0
1,535
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!