(VIDEO) Cum merge şi cum sună o Alpina XB7 modernă pe un autobahn fără limită de viteză din Germania

25 August 2021, 19:43
Redacţia PiataAuto.md
BMW X7 în motorizare M50i e deja un SUV într-o ipostază supremă a bavarezilor, cu un delicios V8 de 4.4 litri sub capotă. Dar cei de la Alpina continuă să ne convingă de decenii încoace că până şi cel mai savuros BMW poate fi îmbunătăţit într-o manieră cum doar bucătarul lor chef de la inginerie ştie şi poate. Asta e Alpina XB7 — versiunea modificată de Alpina a lui X7, pe baza lui M50i, care a obţinut 621 CP şi 800 Nm, în loc de cei 530 CP şi 750 Nm standard.
Pe lângă asta, şi suspensia maşinii a fost modificată, şi cutia de viteze şi aspectul şi multe ale mici detalii. Nu în zadar Alpina continuă să accentueze că ea nu e o casă de tuning, ci un producător de automobile, care bate până şi codul său VIN propriu pe exemplarele pe care le produce, de decenii încoace.
Ei bine, o asemenea Alpina XB7 a fost scoasă de curând pe o autostradă fără limită de viteză din Germania. Viteza maximă a acestui SUV, apropo, e de 290 km/h! Iar autorul filmării, spre deosebire de alte video-uri unde nu se vorbeşte deloc, şi-a exprimat senzaţiile prin cuvinte, în timp ce pe fundal se aude frumosul V8 modificat de Alpina, care aleargă SUV-ul imens până la viteze ameţitoare. Nu, maşina n-a atins exact 290 km/h pentru că nu avea suficient loc prin trafic, dar a fost foarte aproape. Iar cea mai frumoasă parte e felul în care ea ajunge la asemenea viteze, cu ce sunet savuros, şi cât de precisă e în ţinuta sa de drum! S-ar putea ca în viitor să vorbim despre aceste maşini ca despre ultimele de şcoală veche, cum ar fost odată. Iar acel odată încă e acum, în acest caz.

Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
8,601
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!