UAZ face un anunţ neaşteptat şi spune că toate modelele sale vor primi versiuni electrice

9 Septembrie 2021, 12:23
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul rus UAZ este deopotrivă adorat şi luat în zeflemea, şi asta pentru că unii adoră modelele clasice şi simple, precum UAZ Hunter sau 452 Buhanka, iar alţii îl acuză că produce unele modele de jumătate de secol fără îmbunătăţiri. Totuşi, acum cei de la UAZ au făcut un anunţ surprinzător, promiţând că toate modelele lor vor primi versiuni electrice! Ce zici de asta, Elon Musk?
Iar asta nu e promisiune de viitor îndepărtat, ci una care va fi implementată chiar în următoarele luni. Primul model care va deveni şi electric va fi clasicul UAZ Hunter, iar asta se va întâmpla graţie unei colaborări cu compania cehă MV Motors, care face deja o asemenea conversie, având un model numit Spartan EV. De fapt, exemplarele pe care cehii le-au convertit până acum s-au născut din solicitarea unei companii miniere, care avea nevoie de un offroader, care să nu producă emisii când circulă prin canalele interioare ale minei. Aşa s-a născut acel UAZ electric, care dispune de o autonomie cuprinsă între 250 şi 400 km!
Conform celor de la UAZ, reprezentanţii lor au participat în Cehia la etapa de certificare a UAZ-ului electric, aşa că atunci s-au pus şi bazele unei posibile colaborări. Atunci cei de la UAZ i-au sfătuit pe cehi să monteze bateriile în locul rezervoarelor standard, existând spaţiu berechet pentru ele. Motorul electric e unul singur, şi livrează 163 CP şi 600 Nm, iar pentru a păstra capacităţile de offroad, cehii l-au montat sub capotă şi l-au unit cu cutia de viteze originală, păstrând şi toată partea mecanică a tracţiunii integrale. În Cehia asemenea UAZ-uri electrice au fost vândute cu 40,000 euro.
Acum cei de la UAZ, în colaborare cu cehii de la MV Motors, planifică să pună în producţia de serie asemenea versiuni, la început pentru Hunter, iar apoi şi pentru toate celelalte modele. Aceste UAZ-uri electrice vor primi statut de modele oficiale, vândute prin showroom-urile UAZ şi vor beneficia de aceeaşi garanţie ca şi modelele cu propulsie tradiţională.
0
1,268
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!