Poliţia dintr-un oraş din Rusia a primit primele maşini electrice din dotare, iar poliţiştii nu sunt încântaţi

14 Septembrie 2021, 11:20
Redacţia PiataAuto.md
Un moment istoric pentru poliţia din oraşul Rostov-pe-Don din sudul Rusiei a avut loc de curând, când efectivul de poliţie din acest oraş a primit primele maşini electrice din dotarea sa. Se pare că poliţiştii n-au fost prea încântaţi de noile vehicule din dotare, întrucât pe tot parcursul ceremoniei aproape nimeni n-a privit la ele, decât scurt, iar comentariile din mediul online rusesc nasc deja legende că patrularea pe aceste vehicule va fi folosită drept pedeapsă pentru poliţişti din partea superiorilor.
Şi asta pentru că noile maşini electrice nu sunt nişte Tesla rapide, şi nici măcar nişte Hyundai-uri, Kia sau Renault. Sunt nişte maşinuţe foarte compacte, cu doar două locuri normale şi un soi de banchetă exterioară. Nu au nici măcar uşi, fiind mai aproape de dimensiunea unor golf kart-uri. Acestea sunt produse în Rusia şi sunt propulsate de un electromotor de 6.8 CP.

Poliţia nu va putea urmări pe nimeni cu ele, cu siguranţă, or, viteza lor maximă e de 30 km/h. Mai mult ca atât, autonomia declarată este de doar 60 km, iar încărcarea are loc doar de la o priză standard de 230V, prin urmare durează mult. Preţul lor e de circa 12,800 euro.
Date fiind aceste caracteristici tehnice modeste, poliţia din Rostov a cumpărat doar două vehicule deocamdată, iar ele vor fi folosite mai mult pentru patrularea prin parcuri şi zone pietonale.
0
2,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!