Spectre va fi primul model electric al mărcii Rolls-Royce şi va fi lansat mai devreme decât se promitea

29 Septembrie 2021, 16:23
Redacţia PiataAuto.md
După cum a promis acum două zile, şeful Rolls-Royce, Torsten Müller-Otvos, a făcut azi multaşteptatul anunţ în direcţia mobilităţii electrice a mărcii Rolls-Royce. De fapt, sunt două anunţuri importante. Primul e că până în 2030 toate produsele, toate automobilele Rolls-Royce vor deveni doar electrice. Deci, adio motoare V12, adio ardere internă în cazul lui Rolls-Royce.
Cel de-al doilea anunţ se referă la primul model 100% electric Rolls-Royce. Acesta se va numi Spectre şi s-ar putea să-ţi amintească de unul din filmele James Bond. E un nume nou pentru Rolls-Royce, dar, semnificaţia lui este tot de fantomă, la fel ca şi toate numele de modele ale mărcii — Ghost, Dawn, Cullinan (care ar fi un arhaism modificat pentru aceeaşi semnificaţie) Wraith, Phantom. Deci, are ce are Rolls-Royce cu sinonimele cuvântului fantomă.
Noul model va folosi platforma lui Phantom, lansată în 2017, întrucât e una din aluminiu şi a fost din start gândită pentru compatibilitate şi modularitate cu vehiculele electrice. Aceeaşi platformă e folosită acum şi de Cullinan şi Ghost, fapt care ne sugerează că propulsia electrică se va putea răspândi cu uşurinţă în toate segmentele de modele în care e prezent Rolls-Royce. Iar la nivel de motoare şi baterii, şeful Rolls-Royce spune simplu, se va folosi cea mai supremă şi performanţă tehnologie existentă în lume. Aşa cum merită un Rolls-Royce.
Noul model electric va fi lansat mult mai devreme decât termenul maxim promis de şeful Rolls-Royce acum două zile. În loc de 2030, modelul va veni pe piaţă în trimestrul 4 al anului 2023. Până atunci, inginerii au de muncit la testarea vehiculul, fiind programaţi 2.5 milioane de kilometri de teste în viaţa reală. Iar şeful Rolls-Royce a ţinut să menţioneze că testele se vor face anume în lumea reală, în cele mai diverse şi dificile condiţii de relief şi climă, pentru a se asigura că viitorul produs electric al mărcii va fi unul suprem, la toate capitolele posibile.
0
1,476
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!