(VIDEO) Depăşire cu viteza fulgerului, pe contrasens, în Moldova, surprinsă de o cameră de bord

31 Octombrie 2021, 16:07
Redacţia PiataAuto.md
Există în Moldova un traseu numit M21, mai cunoscut în Moldova drept traseul Chişinău-Dubăsari. E unul din primele drumuri extraurbane construite cu 4 benzi, câte două pe fiecare sens, şi cele două sensuri sunt despărţite doar de marcaj.
În zilele noastre, traseul e destul de pustiu, întrucât duce spre Transnistria, sau spre Kiev pentru cei care vor să meargă cu tranzit prin regiunea transnistreană. Respectiv, traseul e în general unul foarte liber în ultimii 1-2 ani. Dar şi pe acest traseu, se pare că se întâmplă situaţii periculoase. Un vizitator ne-a trimis la redacţie un video, filmat de camera sa de bord, în care spune că el se deplasa cu viteza de 90 km/h, când a fost depăşit cu viteză fulgerătoare de un VW Golf care a ieşit pe contrasens, încălcând linia dublă.
Intuind întrebările care ar putea apărea la video-ul de mai jos, l-am întrebat pe autorul video-ului de ce mergea constant pe banda stângă pe un drum atât de liber, şi n-a ocupat banda dreaptă, fără a scuza cumva depăşirea şi viteza celuilalt automobil. Ne-a spus că e nevoit să facă asta, ştiind că nu e corect, dar în condiţiile drumurilor din Moldova, asta-i permite să reacţioneze mai rapid şi mai din timp la gropi sau dacă din tufişuri sare vreun animal sau orice altceva. Spune că atunci când vede pe cineva în oglindă în spatele său, schimbă banda spre dreapta şi permite să fie depăşit. Pe acest VW, însă, nici n-a apucat să-l vadă, la viteza uriaşă pe care o avea.

Aşadar, toată această situaţie şi explicaţie denotă cumva un fenomen mai des întâlnit în Moldova, când banda extremă dreaptă este evitată. Mai sus avem şi explicaţiile unui om care spune că e nevoit să o facă pe drumurile noastre şi care a fost de acord să-l cităm în asemenea mod în ştire. Şi, fireşte, avem şi o depăşire făcută în mod vizibil neregulamentar, la o viteză vizibil imensă, departe de cei 90 km/h admişi pe acest drum. Aşa că am vrea să ne spunem cu toţii părerea despre această situaţie şi despre acest fenomen în general.

Vezi mai jos toată situaţia filmată de camera de bord.
0
26,964
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!