(VIDEO) Acesta e un Ford Sierra ruginit din Finlanda, care are 600 CP sub capotă şi tracţiune spate

4 Noiembrie 2021, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
Ford Sierra a fost unul din cele mai populare modele ale mărcii americane în Europa în perioada anilor 80, iar în anii 90 — ca maşină la mâna a doua. Modelul părea atât de modern şi concura atât de reuşit cu modelele cu tracţiune faţă ale vremii, încât mulţi se miră şi azi când aud că, de fapt, Ford Sierra era un model cu motoare montate longitudinal şi cu tracţiune pe puntea spate.
Fiind un model accesibil, majoritatea covârşitoare a motoarelor era de puteri modeste, dar existau şi versiuni mai picante V6, care azi sunt mai rar de găsit, mai ales dacă vrei unul într-o stare bună. Însă Fordul Sierra despre care vorbim azi e unul la care s-a muncit consistent, astfel încât rezultatul e pur şi simplu uluitor. Maşina asta din Finlanda are 600 CP sub capotă!

Pe dinafară e doar un Ford Sierra obişnuit, un pic ruginit pe caroserie, chiar dacă a mai fost împrospătat şi vopsit în ultimii ani. Nu iese în evidenţă cu nimic, deci s-ar putea spune că e sleeper-ul perfect.
Puterea imensă de sub capotă e livrată, însă, nu de un motor Ford, ci unul de BMW. Da, proprietarul său finlandez a pus acolo un motor M50 bavarez, de 6 cilindri în linie, iar pe deasupra a pus şi o turbină Holset HX40. Şi cu doar 1.3 bari presiune a turbinei, a scos 600 CP de pe maşina asta, verificaţi şi certificaţi la un dyno stand.
Totul a fost făcut cu bani relativ puţini, maşina costând ieftin iniţial, motorul fiind şi el cumpărat cu preţ minim. A fost nouă doar turbina şi alte componente modificate care s-au instalat pe maşină. Dar, oricum, întreaga creaţie rămâne a fi de un buget mai mult decât accesibil, fapt care demonstrează încă o dată că, uneori, cu un pic de fantezie, pricepere şi multă muncă, se pot face minuni şi cu bani foarte puţini!
Vezi mai jos acest Ford Sierra de 600 CP din Finlanda în acţiune. E de prisos să mai spunem că proprietarul său finlandez ştie să-l tureze frumos, dar şi să-l ţină în derapaje controlate lungi şi pline de efect.
0
7,327
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!