(VIDEO) O Tesla Model S a marcat un nou record Cannonball în SUA, traversând ţara de la o coastă la alta

1 Noiembrie 2021, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Americanii au o provocare neoficială, folclorică, de a-şi parcurge cât de rapid posibil ţara de la o coastă la alta, de obicei de la est la vest. În ultimii ani, cu maşini tot mai performante şi tehnologie tot mai disponibilă, aceste încercări s-au îndesit, iar recordurile au tot fost doborâte, uneori la câteva luni distanţă unul de celălalt. Iar pentru a bate recorduri, până acum cei care au reuşit alegeau maşini performante, cu V8-uri sub capotă, le puneau eventual şi un rezervor de combustibil mai mare, ca să alimenteze mai rar, şi-şi umpleau habitaclul cu tot soiul de aplicaţiei scannere antiradar, ca să poată înainta la vitezele necesare pentru a bate recorduri. De ceva timp şi maşinile electrice se aventurează să bată recorduri, iar la capitolul electricelor ultimul record îi aparţinea lui Porsche Taycan. Acum, însă, un nou record a fost marcat de o Tesla Model S.
Ca să facă asta, doi veri au căutat să arendeze o Tesla şi au găsit una, anunţându-l pe proprietar ce vor să facă, spunându-i că-şi asumă toate eventualele amenzi. Era o Tesla Model S aproape nouă, cu doar 1,500 mile pe odometru, fabricată în 2021. I-au schimbat doar jantele de la 21 la 19 ţoli, pentru ca maşina să fie mai eficientă în consum.
Strategia lor a fost să conducă cât mai rapid posibil, fără acceleraţii extreme şi să încarce la supercharger cât mai rapid în zona de mijloc a bateriei, fără a o descărca mai jos de 10%. Au folosit un planificator de rută cu 4 variante posibile, estimând unde vor încărca din start, iar pe drum au folosit obişnuitul Waze şi cam atât, fără prea mare tehnologie adiţională. N-au avut nici măcar un detector de radar şi în ciuda acestui fapt, n-au fost traşi pe dreapta de vreun poliţist nici măcar o dată!
Aceştia au parcurs renumita rută Cannonball de la vest la est şi au reuşit să bată recordul din prima încercare, totalizând 42 ore şi 52 minute. Recordul anterior, setat de Porsche Taycan, era de 44 ore şi 26 minute. Aşa că Tesla Model S a devenit oficial cel mai rapid electromobil care a parcurs Cannonball.
Dar cei doi aventurieri nu s-au oprit aici. Schimbând copilotul, s-au gândit că pot folosi traseul înapoi spre vest, pentru a întoarce maşina proprietarului, pentru a-şi bate propriul record. Aşa că au gonit-o din nou în mod similar. Şi au atins un nou record, de această dată de 42 ore şi 17 minute.
Totuşi, recordul absolut, setat de maşinile cu motoare pe benzină este de 25 ore şi 55 minute într-un Ford Mustang GT, asta dacă nu luăm în considerare un record setat în condiţii de trafic pustiu în perioade carantine, de 25 ore şi 39 minute, de un Audi S6. Însă faptul că maşinile electrice se aventurează în asemenea sprint-uri legendare super rapizi şi încep a se apropia de timpii celor cu motoare pe benzină ,ne spune clar că în câţiva ani s-ar putea să avem situaţii în care şi recordul absolut va fi deţinut de modele electrice.

Vezi în video-ul de mai jos protagonistul noului record cu Tesla Model S, povestind despre experienţa sa recentă.
0
2,945
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!