(VIDEO) Perseverenţă pentru o legendă: un Nissan GT-R R32, cumpărat din Japonia din a 16-a încercare de un pasionat din Polonia

21 Noiembrie 2021, 11:14
Redacţia PiataAuto.md
Există unele modele atât de legendare şi deja atât de rare, încă pe de o parte acestea inspiră până şi cei mai tineri pasionaţi auto să le caute, iar pe de altă parte nu mai e deloc uşor să găseşti un exemplar pe care să-l poţi cumpăra cu un buget ceva mai limitat. Un tânăr din Polonia, însă, pe nume Max, a perseverat cu o răbdare pe care puţini ar fi avut-o, ca să-şi cumpere un Nissan GTR din generaţia R32.
Căuta unul din Japonia, în specificaţia cea mai puritană. Însă în ultimul timp foarte mulţi alţi pasionaţi, mai ales din SUA, vânează şi el aceste modele din Japonia, aşa că preţul lor a crescut, iar exemplare în stare decentă apar destul de rar. Şi apoi, şi cumpărarea de la distanţă, cu doar câteva poze văzute, e un mare risc, pe care nu oricine l-ar accepta.
Max s-a pus şi el pe vânarea acestor modele de Nissan la licitaţiile online din Japonia. A început a licita pentru exemplarele, care i se păreau interesante, însă de fiecare dată preţul creştea peste posibilităţile lui şi el rămânea cu gustul amar al încă unei legende ratate. După vreo 10 încercări nereuşite, se gândea deja să renunţe, analizând şi opţiunea de a cumpăra alte modele sport Nissan, mai simple. Dar a continuat să persevereze, totuşi, până când a dat peste maşina despre care vorbim azi.
Era a 16-a lui încercare şi avea doar câteva poze necalitative, fapt care a redus interesul altora faţă de ea, întrucât era destul de neclară starea ei. Dar Max a licitat pentru ea şi într-un final a fost el desemnat drept câştigător al licitaţiei şi a cumpărat-o. Maşina, plus transportul ei din Japonia în Polonia, plus taxele de import, au totalizat cam 17,000 euro. Un buget infim pentru o asemenea legendă.
Până să vadă maşina pe viu, însă, se gândea că are riscul mare să descopere că a cumpărat o maşină într-o stare lamentabilă, întrucât nu ştia aproape nimic despre ea. Era din anul 1994, ultimul an de producţie a acestui model, dar asta era cam tot ce ştia despre ea. A avut noroc, însă, să-i fie livrată o maşină foarte decentă, în condiţie originală. În martie 2018 maşina era în mânile lui.
După o perioadă de exploatare a maşinii de stoc, pasionatul din Polonia a vrut să o modifice şi mai mult şi aşa a pornit pe calea de transformare a maşinii în ceea ce este azi. Cum anume a devenit ea, vezi în video-ul de mai jos, în care pasionatul din Polonia vorbeşte despre Nissan-ul său, pe care l-a vânat atât de mult.
Cert e că maşina sa e o evadare de la rutina zilnică pentru el, o pasiune care-i condimentează frumos viaţa. Zice că adoră când vine câte o zi liberă de week-end, în care urcă în Nissan-ul său şi se pierde pe drumuri pustii, turând-o frumos şi savurând-o!
Vezi acest superb Nissan GT-R din Polonia în video-ul de mai jos, care are integrate subtitre în engleză.
0
3,195
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!