(VIDEO) Un proprietar de companie de camioane din Marea Britanie vorbeşte despre problema crizei de şoferi

1 Noiembrie 2021, 14:33
Redacţia PiataAuto.md
Criza de şoferi de camioane e încă la ordinea de zi în Marea Britanie, efectele ei fiind în continuare resimţite în cele mai diverse domenii. Şi în timp ce mulţi se dau cu părerea de la distanţă, iar guvernul britanic continuă să fie foarte lent în a oferi soluţii cu adevărat eficiente, un proprietar de companie mică de camioane, autor al unui canal de YouTube, a ales să facă o analiză lucidă, din perspectiva celor care operează cu adevărat în această industrie.
Acesta atinge cauzele pe care el le consideră ca fiind responsabile de situaţia în care s-a ajuns: imaginea nepopulară a profesiei de şofer de camion, blocarea examenelor pe perioada pandemică şi oferirea de noi licenţe, dar şi limitările imigraţionale impuse odată cu Brexit-ul. Acesta mai spune că şi mecanismele de oferire a banilor pentru stat acasă în pandemie au demotivat mulţi oameni să-şi caute de muncă, iar astfel mai puţini au dorit să se angajeze. De asemenea, se pare că o vină o are şi o nouă prevedere fiscală din Marea Britanie, care impune operatorii individuali de camioane să fie impozitaţi la aceleaşi cote ca şi cei angajaţi, tratându-i pe cei individuali ca mascare de relaţii de muncă şi impunându-i la aceleaşi taxe. Respectiv, mai puţini bani rămân la final pentru şoferi.
Proprietarul de companie a acuzat şi lanţurile mari de magazine, care au şoferi proprii şi care au anunţat că dublează salariile şoferilor, sau le oferă bonusuri grase, spunând că unor companii mici precum a sa le e imposibil să concureze în asemenea condiţii pentru forţa de muncă. De asemenea, o problemă ar fi şi condiţiile impuse de companiile de asigurare, unele având clauze prin care companiile nu pot angaja şoferi cu mai puţin de doi ani experienţă, ceea ce înseamnă că acei care-şi iau acum licenţa nu prea pot fi oricum angajaţi.
Sunt analizate şi mai multe efecte în lanţ asupra altor industrii şi asupra preţurilor. Sunt spulberate mai multe mituri şi percepţii greşite despre şoferii de camioane şi despre profesie. Într-un cuvânt, e una din cele mai lucide şi cuprinzătoare analize a situaţiei curente şi e valoroasă şi datorită faptului că e făcută de un om care operează direct în acest domeniu, care plăteşte taxe şi salarii şi care lucrează direct cu şoferii de camioane, având de rezolvat cât se poate de direct şi lipsa lor, pentru compania sa.
0
8,728
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!